back

ЄС надасть Україні 18 мільйонів євро допомоги – зустріч Президента з Єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями

22-02-2017 08:04

Президент Петро Порошенко провів зустріч з Комісаром Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Хрістосом Стиліанідесом.

Глава держави назвав важливим той факт, що візит Комісара ЄС співпав з двома важливими датами в історії України. «Перша – це річниця вбивства Небесної Сотні злочинцями на Майдані. І друга – це початок російської незаконної анексії. Для мене і для українського народу це надзвичайно болючі і важливі події. Те, що в ці часи ви як європейський комісар, як друг України з нами - надзвичайно важливо», - підкреслив він.

«Я високо ціную те, що вже четвертий візит поспіль ви намагаєтеся на власні очі побачити картинку, яка складається, особливо на Сході моєї держави. Ви щойно повернулися з Донбасу. Своєю присутністю у зруйнованих містах і селах Донбасу ви демонструєте солідарність і підтримку і України, і тих мешканців, які проживають на прифронтових територіях», - також додав Президент.

Він також подякував за допомогу у розмірі 18 млн євро, які за словами Петра Порошенка, будуть спрямовані на допомогу особам, які постраждали найбільше. «Це є ще одним свідченням нашої твердої і об’єднаної позиції. Дякую за підтримку України», - сказав Глава держави.

В свою чергу, Єврокомісар Хрістос Стиліанідес наголосив на пріоритетності підтримки України з боку Європейського Союзу.

Єврокомісар висловив слова підтримки українському народу та запевнив Президента, що допомога з боку ЄС буде продовжуватися доти, доки вона буде потрібною. «Ми підтримуємо ваші дії в складних умовах, і наша допомога Україні і усім українцям з обох боків лінії розмежування зростатиме», - зазначив Хрістос Стиліанідес.

Він також підкреслив, що ЄС підтверджує свою готовність і надалі рішуче підтримувати реформи, що впроваджуються в нашій країні. «Європейський Союз визнає значні досягнення, які зроблені українським Урядом і українською владою, особливо Ваші особисті зусилля, пане Президенте, у провадженні реформ в Україні», - сказав Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги й управління кризами.

Глава держави також ознайомив Комісара ЄС із фактами погіршення безпекової ситуації на Донбасі та імплементації Мінських угод. Зокрема, він звернув увагу на триваючі порушення російською стороною режиму припинення вогню, обстріли населених пунктів, навмисне руйнування інфраструктури міст та триваюче постачання з Росії зброї через неконтрольовані ділянки кордону.

«Сьогодні вранці до мене надійшло повідомлення від наших прикордонників, які повідомили, що у 60-му, так званому гуманітарному конвої з Російської Федерації була знайдена військова техніка. Думаю, що це дуже чітко відображає зміст цих так званих гуманітарних місій», - сказав Петро Порошенко. Президент також нагадав про останній указ щодо визнання Росією так званих документів, виданих в окупованих окремих районах Донецької і Луганської областей.

Усе це – свідоме порушення Російською Федерацією Мінського процесу, за яким має бути посилення санкцій проти агресора, наголосив Глава Української держави. «Впевнений у тому, що на сьогоднішній день ми маємо об'єднати зусилля», - резюмував він.

Президент в черговий раз висловив вдячність Євросоюзу та особисто Христосу Стиліанідесу за значну підтримку нашої держави - фінансову, консультативну, гуманітарну, в тому числі і для потреб внутрішньо переміщених осіб. «Дякую вам за дуже потужну особисту підтримку України у ці складні часи, підтримку у процесі принесення миру на українську землю і підтримку реформ, які ми здійснюємо», - сказав Петро Порошенко. 

 

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода