back

Відтепер хворих на діабет рахуватимуть

21-02-2017 16:09

З лютого 2017 року Міністерство охорони здоров’я України впроваджує низку проектів, спрямованих на підвищення доступу людей, які живуть із цукровим діабетом, до якісних інсулінових препаратів.

Один з проектів — поширення досвіду Чернігівської та Полтавської областей: протягом десяти років інсулін, минаючи тендерні процедури, надходив безпосередньо до аптечних закладів та відпускався пацієнтам за рецептами.

Крім того, впроваджується і так званий електронний Реєстр хворих на інсулінозалежний діабет. Передбачається, що Реєстр дасть змогу не тільки поставити на облік всіх діабетиків, а й контролювати програму реімбурсації (відшкодування) вартості препаратів аптечним закладам.

Втім, за словами головного позаштатного ендокринолога Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА Любові Черв’якової, Реєстр у тому вигляді, який пропонується Міністерством охорони здоров’я України, потребує доопрацювання. Адже він не містить даних про аналіз стану хворого, динаміку розвитку хвороби та реакцію пацієнта на застосування інсулінових препаратів.

 

За інформацією Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода