back

На сторожі морального спокою суспільства — і влада, і громадськість

17-02-2017 18:19

За чотири роки дії Комплексної обласної програми підтримки сім’ї, забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми на Чернігівщині спостерігається тенденція до збільшення кількості повних багатодітних родин, а також з кожним роком фіксується все менше звернень щодо насильства у сім’ї.

Про це повідомила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Ніна Лемеш на сьогоднішньому засіданні профільної Міжвідомчої ради за участі заступника голови — керівника апарату ОДА Наталії Романової.

На реалізацію запланованих заходів у рамках програми витрачено більше 1,4 мільйона гривень. Кошти спрямували на придбання побутової техніки та меблів для багатодітних родин та необхідних речей для сімей загиблих учасників АТО.

Читати також: Ще п’ять багатодітних сімей Чернігівщини отримали побутову техніку та меблі 

Чимало уваги приділено профілактиці насилля в родині та захищеності материнства.

— Важче за все спонукати людину зробити перший крок, інші вона робитиме за інерцією. Наше завдання — допомогти суспільству усвідомити, що життя без насильства — це норма. Варто зауважити, що дуже вдалою на цю тему видалася акція «Ця рука ніколи не вдарить!», — зазначила Наталія Романова.

Показовим є і той факт, що до організації заходів із забезпечення ґендерної рівності та протидії торгівлі людьми долучаються не лише відповідні державні установи, а й громадські організації.

Цього ж дня представники Міжвідомчої ради розглянули і проект програми до 2020 року, який планують винести на найближчу сесію обласної ради.

Обговорили і план роботи на поточний рік, зокрема проведення регіональної інформаційно-просвітницької акції «Жінки, знайте свої права».

На жаль, сьогодні по країні почастішали випадки дитячих суїцидів. Дітей спонукають до самогубства через соціальні мережі. Найвразливішими є підлітки з неблагополучних родин. Наше завдання зробити все необхідне, аби вберегти дітей від цього, — акцентувала заступник голови — керівник апарату ОДА. — Варто зауважити, що в більшості створених об’єднаних територіальних громадах планують передбачити посаду соціального працівника. Представники ОТГ вже консультуються з цього приводу у спеціалістів відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода