back

У Чернігові вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15-02-2017 15:45

Щорічно 15 лютого, відповідно до Указу Президента України, відзначається День ушанування учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення радянських військ із території Республіки Афганістан.

Сьогодні заходи розпочалися на Красній площі обласного центру. Представники Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), військовослужбовці частин, що дислокуються у Чернігові, а також представники органів влади поклали квіти до Меморіальної стели землякам, які загинули в АТО.

Згодом біля пам’ятного знаку чернігівцям-воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг пам’яті, участь у якому взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, воїни-«афганці», учасники АТО і члени їхніх сімей, представники громадськості.

І сьогодні воїни-«афганці» захищають цілісність і незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції на сході нашої країни. Десятки воїнів-інтернаціоналістів полягли на цій новітній війні. Серед них і наш земляк, воїн-афганець Олег Міхнюк, який посмертно удостоєний найвищої державної нагороди – звання Героя України.

«Одними із перших, хто став на захист України у 2014 році, були воїни-інтернаціоналісти, «афганці». І зараз вони передають бойовий досвід своїм молодшим побратимам по зброї. Таким чином не лише зміцнюють українське військо, а й зберігають життя молодих військових, які воюють на сході», – наголосив Валерій Куліч.

Крім того, очільник області вручив Юрію Русанову, члену Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану орден «За заслуги» ІІІ ступеня. Згідно з Указом Президента України, Юрій Анатолійович удостоєний високого звання за значний особистий внесок у державне будівництво, справу консолідації українського суспільства та багаторічну сумлінну працю.

Цього ж дня Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагороджено члена Чернігівської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану, учасника бойових дій, інваліда війни ІІІ групи Василя Боровика.

Подяки обласної державної адміністрації отримали його бойові побратими Олександр Смьордов і Петро Черняк.

Пам’ять тих, хто загинув та пропав безвісти при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав, при захисті цілісності та суверенітету України під час виконання бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції, померлих від ран, присутні вшанували хвилиною мовчання.

До пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам учасники заходу поклали квіти.

Довідково. Афганська війна стала однією з найтрагічніших сторінок новітньої історії українського народу. Під час боїв на території Демократичної Республіки Афганістан загинуло 3280 вихідців з України, 118 з них були уродженцями Чернігівщини.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода