back

«Таємниця корольовського батальйону» відкрилася глядачам кіно-культурного мистецького центру

15-02-2017 11:18

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Саме цього дня 1989 року з Афганістану був виведений контингент радянських військ.

У вівторок, 14-го лютого з нагоди вшанування воїнів, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, відбулася тематична зустріч ветеранів-афганців з учнями міських шкіл та студентами Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою у кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання для дітей та молоді.

Учасники заходу також переглянули документальний фільм «Таємниця корольовського батальйону». У картині йдеться про трагічну загибель 1-го батальйону 682 мотострілецького полку під командуванням Олександра Корольова. Це один з найтрагічніших епізодів війни в Афганістані, коли в Панджшерській ущелині загинуло 87 бійців підрозділу.

– Завдяки цьому фільму збережена пам'ять про хлопців, які стали прикладом справжнього героїзму та відданості. У наших серцях завжди буде жити пам'ять про героїв Афганістану, – зазначив Сергій Сергієнко, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації, який долучився до заходу.

Принагідно, голова чернігівського відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація “Афганці” Чорнобиля» Юрій Русанов вручив ветерану 682-го мотострілецького полку Анатолію Постолу пам’ятну медаль «За вірність бойовому братству».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода