back

Грип відступає, однак вакцинація не завадить

23-01-2017 15:17

На третій тиждень 2017 року в області захворіло на грип та ГРВІ 5325 осіб, з них майже половина — діти.

Наразі епідемічний поріг перевищено в Куликівському, Прилуцькому, Срібнянському районах та м. Прилуки. Відповідно там тривають обмежувальні заходи.

Загальний рівень захворюваності нижче дозволеного на майже 45%, в обласному центрі цей показник близький до 52%.

З початку епідсезону по області проти грипу щеплено 515 осіб, в тому числі 160 дітей.

Варто зауважити, що за повідомленням Центру з контролю та моніторингу захворювань, охоплення вакцинацію проти грипу на Чернігівщині найнижче по Україні.

Щорічна вакцинація – найефективніший засіб захисту організму від вірусів грипу, визнаний доказовою медициною.

Вакцинація від грипу є рекомендованою та не входить до календаря обов’язкових щеплень. Препарати закуповують приватні структури та розподіляють до аптек, враховуючи попит попередніх років.

Лікарі радять робити щеплення впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у сезоні 2016 – 2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу: А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008.

—   Особисто я кожного року роблю щеплення, це необхідно мені як медику. Ми заохочуємо людей йти на вакцинацію, але й це не тільки сама вакцинація, а й правила особистої гігієни. Якщо захворіли – залишайтеся вдома, лікуйтеся, лише потім повертайтеся на роботу, аби не розповсюджувати хворобу, — в.о.міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації  
із використанням матеріалів МОЗ України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода