back

Уряд схвалив запровадження Державної премії України імені Михайла Грушевського

20-01-2017 09:13

Уряд ухвалив розроблений Українським інститутом національної пам’яті проект Закону України «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про державні нагороди України», доповнивши його Державною премією України імені Михайла Грушевського. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 18 січня.

Державна премія України імені Михайла Грушевського присуджуватиметься у двох номінаціях: за найкраще наукове та найкраще науково-популярне видання. Розмір грошової частини премії визначатиметься щороку Президентом України.

Запровадження Державної премії імені Михайла Грушевського було ініційоване Українським інститутом національної пам’яті в рамках відзначення 150-річчя від дня народження видатного історика. Нагадаємо, пам’ятні заходи, покликані вшанувати постать Михайла Грушевського й привернути увагу до його наукової і творчої спадщини, відбулися наприкінці вересня 2016 року.

«Переконаний, що ця ініціатива сприятиме поверненню історичної пам’яті про Михайла Грушевського, а також стане потужним стимулюючим чинником для українських науковців, які будуть зацікавлені в підготовці якісних текстів на актуальні для сьогодення історичні теми», — зазначив Ярослав Файзулін, кандидат історичних наук, керівник наукового управління Українського інституту національної пам’яті.

Запровадження цієї премії стане реальним проявом уваги держави до сфери відновлення, збереження національної пам’яті українського народу. А також сприятиме підвищенню престижу наукових та науково-популярних праць з історії України, активізації наукових історичних досліджень і створення національного культурного продукту історичного характеру, стимулюватиме підвищення якості наукових і науково-популярних видань з історії України.

Після схвалення на рівні Кабінету Міністрів за запровадження премії повинен проголосувати парламент.

Український інститут національної пам’яті

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода