back

22 січня — знакова дата в історії національного державотворення

22-01-2017 08:30

22 січня 2017 року Україна відзначає День Соборності — річницю однієї з основоположних подій в історії українського державотворення — проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу.

Цього року День Соборності є першим у низці свят загальнонаціонального масштабу, які відзначатимуться на державному рівні. Відзначення свята стане символічним початком вшанування історичних дат національного державотворення на виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років».

Окрім того, 22 січня 2017 року вшановується ще одна важлива дата — річниця проголошення у 1918 році незалежності Української Народної Республіки (Четвертий Універсал Української Народної Республіки).

Також саме 22 січня виповнюються роковини трагічної загибелі активістів Євромайдану Сергія Нігояна, Юрія Вербицького, нагороджених зіркою Героя України посмертно, та Михайла Жизневського, нагородженого орденом Героїв Небесної Сотні посмертно. Тому разом з видатними українськими державотворцями, борцями за незалежність українці згадують і вшановують цього дня подвиг Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників Революції Гідності.

З метою гідного відзначення всіх згаданих дат та належного вшанування видатних постатей в історії українського державотворення Чернігівською облдержадміністрацією спільно з представниками громадськості підготовлено ряд тематичних заходів.

Так, 20 січня у Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулось урочисте зібрання та святковий концерт з нагоди Дня Соборності України. У Державному архіві Чернігівської області експонується фотодокументальна виставка «Шляхами державотворення». А на сьогодні, 22 січня, запланований громадський захід біля Катерининської церкви у Чернігові.

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода