back

Володимир Гройсман: Так створюється українська еліта

17-01-2017 17:12

Як на Чернігівщині виховують майбутню еліту країни, із великою зацікавленістю вивчав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Свій робочий візит до Чернігівської області він розпочав із відвідування обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

Разом із Головою Уряду з роботою закладу ознайомилися Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Під час огляду матеріально-технічного оснащення профільних навчальних кабінетів ліцею відбулося живе спілкування високопосадовців з учнями та викладачами.

Володимир Гройсман зауважив, що на сьогодні освіта молоді потребує особливої уваги. Тому розвиток освітньої галузі є одним із пріоритетів роботи Кабінету Міністрів України, зокрема, Міністерства освіти і науки.

Спілкуючись із учнями під час уроку англійської мови, Прем’єр-міністр висловив переконання щодо важливості вивчення іноземних мов задля всебічного розвитку особистості.

Треба спростити працевлаштування для носіїв іноземних мов, які готові викладати мови в українських школах, – зазначив Прем’єр-міністр.

Ознайомився Володимир Гройсман і з викладанням фізико-математичних дисциплін. Він відвідав клас інформатики, де мав змогу переконатися в сучасному рівні навчального процесу під час вивчення точних наук. І все це завдяки оновленій матеріально-технічній базі закладу. Зокрема, за підтримки Уряду наприкінці минулого року ліцей отримав 15 одиниць комп’ютерної техніки.

Під час спілкування з викладачами та ліцеїстами Прем’єр-міністр обговорив і питання мінімальної заробітної плати. Його цікавило, наскільки відчутним для педагогів стало підвищення зарплат. До речі, одне із завдань, яке сьогодні виконували учні на уроці інформатики, – обраховували сімейний бюджет з урахуванням розміру мінімальної зарплати у 3200 гривень. Володимир Гройсман разом із вихованцями закладу долучився до виконання цього завдання.

– Я радий, що українському вчителю підняли заробітну плату, – зауважив Прем’єр-міністр і додав, що Кабмін і надалі проводитиме політику підвищення життєвих стандартів.

Акцентував увагу Володимир Гройсман і на проблемах малокомплектних сільських шкіл, висловивши чітку позицію:

У кожному районі мають бути опорні школи, які надаватимуть можливість дітям із сіл отримувати якісну освіту.

Голова ОДА Валерій Куліч зазначив, що обласний ліцей є тим закладом, який дає реальну можливість талановитим сільським дітям Чернігівщини отримувати необхідний об’єм знань та всебічно розвивати свої здібності.

– Для нас головне – рівень навчальних знань дітей. Тому ми доводимо в районах, що закриття малокомплектних шкіл відбувається не заради їх закриття, а з міркувань необхідності для кожної дитини мати можливість отримувати гідні знання, – зауважив голова ОДА.

Наприкінці зустрічі Володимир Гройсман подякував працівникам ліцею за роботу і побажав учням досягнути успіхів в їхньому майбутньому дорослому житті.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода