21-11-2017 12:11

Інформаційне повідомлення 
про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проекту обласної Програми підтримки осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти на 2018-2022 роки

Управлінням освіти і науки обласної державної адміністрації підготовлено проект обласної Програми підтримки осіб з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти на 2018-2022 роки.

Майбутній проект Програми ставить на меті створення рівних можливостей для здобуття якісної освіти всіма учасникам навчального процесу, у тому числі дітьми з особливими потребами та подальшої їх успішної участі в житті суспільства.

Основним завданням проекту Програми є придбання сучасних спеціальних засобів корекції  психофізичного розвитку, обладнання, дидактичного матеріалу та особливих наочних засобів, які дають змогу виконувати дитиною індивідуальну програму розвитку.

Засоби корекції, обладнання, тощо планується спрямовувати для  надання підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів). 

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 та пункту 4.2. Порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання, затвердженого  розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 05.05.2016
№ 245, з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 21 листопада по  05 грудня  2017 року.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться  до 05 грудня  2017 року  за адресою: 14013, м. Чернігів, вул. Шевченка, 34, Управління освіти і науки обласної державної адміністрації, тел. (0462) 95-49-75,
е-пошта: [email protected].

Контактна особа: Дубравін Сергій Володимирович, начальник юридичного відділу Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення освітніх закладів Чернігівської обласної ради.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Проект обласної Програми

ГО Активне Суспільство України