back

На Різдвяні свята прогнозують похолодання

05-01-2017 17:08

На Різдвяні свята, 6-7 січня,  на території Чернігівської області очікується різке зниження температури. Про це повідомляє Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.

У зв'язку із вторгненням арктичного повітря на території Чернігівської області очікується різке зниження температури: вночі до 13-19° морозу, місцями – до -26°, вдень стовпчики термометрів опустяться до 11-17° морозу.  В Україні 8-9 січня утримається холодна погода. Опади на півдні та сході послабшають і припиняться.

Для перевірки готовності служб та відомств до дій в умовах зниження температури 4 січня в обласному Управлінні ДСНС проведено позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зібрання очолив заступник голови комісії, директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев.

Представники відомчих організацій та спеціалізованих служб області обговорили стан готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації під час погіршення погодних умов. У тому числі – щодо розташування стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги людям у період значного зниження температури повітря.

Читати також: Балканський циклон в Україні: готовність Чернігівщини до складних погодних умов.

Нагадаємо, що з метою уникнення обмороження під час екстремальних погодних умов варто скоротити час перебування на морозі.

Уникнути переохолодження можна, запам’ятавши декілька простих правил:

– відкриті ділянки тіла найбільш схильні до ризику обмороження, тому одягайтеся відповідно до вуличної температури: шарф, шапка, рукавички та теплі шкарпетки – обов’язковий атрибут гардеробу;

– гарячі супи — найкраща їжа в холодну пору року; додавайте в їжу гострі приправи: перець чилі, імбир і карі – такі добавки сприяють хорошому кровообігу і зігрівають вас зсередини;

– узимку шкіра схильна сохнути і тріскатися; важливо змащувати відкриті ділянки тіла (обличчя і руки) жирним кремом;

– для підтримки імунітету організму потрібен вітамін С – він міститься в червоному болгарському перці, цитрусових фруктах, ківі та чорній смородині; рекомендується також вживати вітаміни в таблетках, які можна придбати в аптеці.

Також, перебуваючи на морозі, намагайтеся якомога більше рухатися. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
 з громадськістю
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода