back

Урядова програма фінансової допомоги на утеплення житла набуває популярності серед населення

29-12-2016 10:24

Підсумки року, що минає, та завдання на 2017 рік у сфері енергоефективності озвучив цього тижня на прес-конференції голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

За його словами, у 2016-му спостерігався високий попит українців на Урядову програму безповоротної фінансової допомоги на утеплення житла. Також здійснено запуск механізму енергосервісу в бюджетній сфері.

— Урядова програма з енергоефективності дійсно необхідна суспільству для впровадження заходів з економії енергоресурсів. Підтвердження цього — понад 200 тисяч родин-учасників програми впровадили енергозберігаючі заходи на 2,7 мільярда гривень, отримали компенсацію витрат від 20 до70%, а головне — суттєво зменшили свої комунальні платежі, — наголосив Сергій Савчук.

Передбачені держбюджетом на 2016 рік кошти на відшкодування фізичним особам частини суми кредиту на матеріали та обладнання були використані вже у першому півріччі. Як наслідок — Уряд спрямував додатково 100 мільйонів гривень на продовження дії цього напрямку програми. Загалом цьогоріч з 85 тисяч «теплих» кредитів — 75 тисяч оформлено саме для утеплення індивідуального житла.

— Щоб зменшити фінансове навантаження на домогосподарства при впровадженні енергоефективних заходів, вже другий рік поспіль Агентством налагоджено тісну співпрацю з місцевою владою щодо здешевлення «теплих» кредитів. Завдяки цьому понад 20% учасників Урядової програми отримали додаткову допомогу від місцевих бюджетів, — акцентував Сергій Савчук.

У наступному році в пріоритетах діяльності Агентства — законодавчі ініціативи, спрямовані на зменшення енергоспоживання у житловому секторі та залучення інвестицій у відновлювану енергетику.

Потурбувалися в Держенергоефективності і про залучення до програми отримувачів субсидій — розроблено проект рішення Уряду про перерахування залишків коштів від невикористаних субсидій на енергоефективність. У разі прийняття документу домогосподарства зможуть використати їх після завершення опалювального сезону.

За матеріалами Державного агентства
з енергоефективності та енергозбереження України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода