back

ОСББ впроваджують енергоефективні заходи

28-12-2016 15:49

У 2016 році ОСББ та ЖБК, які стали учасниками Урядової програми з енергоефективності, залучили майже 60 мільйонів гривень кредитних коштів на утеплення своїх будинків. Минулорічну суму перевищено більш ніж у три рази. Про це повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, коментуючи щотижневий моніторинг дії програми.

– Такі дані в черговий раз свідчать, що ОСББ почали довіряти державі і відчули переваги запропонованого механізму співфінансування енергоефективних заходів. Якщо спочатку ОСББ залучали незначні кошти – від 100 тисяч, то сьогодні вони вже вдруге та втретє йдуть за урядовою допомогою і беруть великі суми для проведення комплексних заходів енергомодернізації та утеплення всього будинку, – прокоментував Голова Агентства.

Підвищена увага ОСББ до енергозбереження пояснюється також можливістю отримати додаткову фінансову підтримку ще й з місцевих бюджетів. Для цього завдяки тісній співпраці Держенергоефективності та місцевої влади вже прийнято 215 місцевих програм. Найбільшу фінансову допомогу в розмірі від 20 до 55% від суми «теплого» кредиту надають у Новоград-Волинському, Краматорську, Івано-Франківську, Харкові, Херсоні, Одесі, Маріуполі, Вінниці, Києві, Львові, Моршині, Ужгороді. У цьому переліку і місто Чернігів.

Лідер за обсягом коштів, залучених на утеплення багатоквартирних будинків, – Волинська область, де взято «теплих» кредитів для ОСББ на суму більше 15 мільйонів гривень.

До речі, з початку дії програми 616 ОСББ скористалися нею та залучили більше 75 мільйонів гривень на підвищення енергоефективності у своїх будинках. Уряд відшкодував 28,3 мільйона гривень.



За інформацією Державного агентства
з енергоефективності та енергозбереження України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода