back

Заходи з енергоефективності дозволяють ОСББ економити кошти та енергоресурси

07-12-2016 10:08

Минулого тижня учасниками Урядової програми з енергоефективності стали 37 ОСББ, які залучили понад чотири мільйони гривень на заходи з енергозбереження у своїх будинках.

У листопаді державною допомогою на енергоощадні цілі скористалося 124 ОСББ – удвічі більше, ніж у жовтні.

– Результати моніторингу дії програми, який проводить Держенергоефективності, свідчать про стрімке зростання попиту на енергоефективні заходи серед ОСББ. Це черговий доказ того, що програма державної підтримки виправдала очікування мешканців багатоповерхівок, – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

ОСББ у рамках програми отримує відшкодування щонайменше 40% своїх витрат на утеплення. Якщо в будинку проживають субсидіанти, то компенсація може сягнути 70%. І це лише державна підтримка. Від місцевої влади ОСББ може одержати додаткове фінансування.

Окрім фінансової допомоги, ОСББ отримують найголовніше – економію енергоресурсів. Комплексна термомодернізація будинку дозволяє майже вдвічі зменшити споживання тепла, а відповідно, і комунальні платежі для його мешканців. Це показали на власному досвіді ОСББ Львівської, Волинської, Харківської областей.

Окремі заходи також ефективні. Наприклад, після утеплення економія тепла для ОСББ складає в середньому 24%, після заміни вікон та дверей – ще 14%, після модернізації інженерних систем – 12%, а після встановлення ІТП – 10%. Модернізація освітлення дозволяє скоротити споживання електроенергії на 71%.


Довідково.

З питань участі в Урядовій програмі з енергоефективності можна звернутися за консультацією до Call-центру при Держенергоефективності за телефонами (044) 296-71-60, 292-32-57 або на електронну адресу [email protected].

Для всіх, хто цікавиться особливостями утеплення будинку, вибором правильного енергоефективного обладнання тощо, працює безкоштовна «гаряча» лінія 0-800-210611.

За матеріалами управління комунікації та зв’язків
з громадськістю Держенергоефективності України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода