back

Соціальний захист працюючих — справа і бізнесу, і влади

02-12-2016 11:23

На сьогодні підприємства області заборгували працівникам близько 22-ох мільйонів гривень. Така статистика є стабільною: у той час, коли одні розраховуються, інші нарощують борг.

Шляхи розв’язання проблеми шукали сьогодні на засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Цього разу до розмови запрошено керівників підприємств-боржників та арбітражних керуючих Чернігова. Адже саме в обласному центрі сконцентровано 70% невиплат.

Таку ситуацію представники підприємств пояснюють складною соціально-економічною ситуацією, що відбилася на виробництві. На жаль, є проблеми і з кількістю та оплатою державних замовлень.

Втручатися у ведення справ приватного підприємства облдержадміністрація не може. Однак, соціальний захист працівників — те, що в наших обов’язках, — зауважила головуюча комісії заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Читати також: За статистикою — люди. ОДА посилить контроль за підприємствами-боржниками.

Під час обговорення була озвучена думка про доцільність існування підприємства, яке вже протягом тривалого часу нарощує борг, а в процесі його ліквідації з’явилися б необхідні кошти.

Однак, такі радикальні міри будуть застосовуватися лише в особливо гострих випадках.

На переконання членів комісії, більшість підприємств потребує реорганізації, що вивільнить фінанси.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода