21-07-2017 15:31

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про втрату чинності розпоряджень голови обласної державної адміністрації»

 

Департаментом економічного розвитку обласної державної адміністрації підготовлений проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про втрату чинності розпоряджень голови обласної державної адміністрації», згідно з яким пропонується привести власні нормативно-правові акти у сфері ціноутворення у відповідність до вимог чинного законодавства.

 Постановою Кабінету Міністрів України від 07 червня 2017 року № 394 «Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від
25 грудня 1996 р. № 1548 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», що набула чинності з 01 липня 2017 року, виключено окремі повноваження обласних державних адміністрацій щодо регулювання цін.

Зокрема, по продовольчій групі відмінено встановлення:

- граничних торговельних надбавок на продовольчі товари в межах і  за переліком, визначеним Кабінетом Міністрів України (борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбаси варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі – не вище 15 % та дитяче харчування);

- граничних рівнів рентабельності: виробництва дитячого харчування, окремих видів борошна, хліба та пакування продовольчих товарів регульованих груп.

Крім того, з повноважень обласних державних адміністрацій виключено встановлення:

- тарифів на інвентаризацію нерухомого майна;

- граничних розмірів плати за проживання в гуртожитках (крім студентських);

 - граничних розмірів плати за послуги на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

У зв’язку з внесенням вищезазначених змін до повноважень обласних державних адміністрацій втрачають чинність розпорядження голови облдержадміністрації у цій сфері.

Проект розпорядження вноситься на громадське обговорення, яке триватиме з 21 липня до 04 серпня 2017 року.

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту розпорядження надсилати в письмовому вигляді впродовж 15 днів, з дня опублікування на сайті обласної державної адміністрації, до Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації (м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. 7, кімн. 26, 34; тел. 669-159, 675-648 або в електронному вигляді за адресою [email protected]). Контактна особа: Заєць Жанна Миколаївна, начальник відділу з питань споживчого ринку та ціноутворення Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті обласної державної адміністрації в рубриці «Консультації з громадськістю» у строки, визначені законодавством.

Департамент економічного розвитку
облдержадміністрації

Проект розпорядження

ГО Активне Суспільство України