back

Молочні ферми Чернігівщини наближаються до стандартів якості ЄС

08-11-2016 15:11

На сьогодні 80% молока в Україні виробляється приватними сільськими господарствами. Половина цієї продукції здається на молокопереробні підприємства та заводи. При цьому багато сільських родин живуть за межею бідності і виживають тільки завдяки тому, що самі виробляють.

Якісна молочна продукція, хороший дохід від її реалізації і, як результат, високий рівень життя - мрія всіх фермерів. Як з мрії зробити реальність, чернігівським селянам розповідали латвійські експерти в рамках реалізації латвійсько-українського проекту «Підвищення потенціалу малих та середніх молочних ферм в Чернігівській області для досягнення стандартів якості ЄС».

- Навчити молодь заробляти гроші, живучи в селі. Показати селянам, що корова це не «домашній улюбленець», а хороший бізнес – наша головна мета, - зазначив експерт-консультант по ветеринарній медицині Дайніс Арбіданс на зустрічі з першим заступником голови ОДА Леонідом Сахневичем.

Латвійські фермери на відміну від українських селян вже пройшли шлях від колгоспів СРСР до сучасних молочних ферм з продукцією європейської якості. Саме цими знаннями вони і приїхали ділитися з тими, хто зацікавлений і хоче навчатися.

Зокрема, в рамках свого візиту до України латвійці будуть співпрацювати з трьома фермерськими господарствами: ЧАФ «Тарасовка» Коропського району, ЧСП «Степаныч» Семенівського району, «Напорівське» Чернігівського району. Після інспектування зазначених ферм латвійські експерти проведуть круглі столи та майстер-класи для груп фермерів. Також запланована зустріч з представниками Інституту сільськогогосподарської мікробіології.

Після учбового семінару, який буде тривати з 7 по 12 листопада, будуть сформовані методичні рекомендації, якими зможуть користуватися всі фермери. В You Tube буде розміщений ролик з аналізом всіх проведених заходів та коментарями латвійських експертів.





Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода