back

Леонід Сахневич: Наше завдання – усі наявні фінансові ресурси спрямувати на вирішення проблем області

25-10-2016 12:45

Сьогодні, 25 жовтня, перший заступник голови Чернігівської ОДА Леонід Сахневич провів засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2016 році.

Як повідомлялося раніше, з 91,89 мільйонів гривень, виділених області з ДФРР, заощаджено більше 4 мільйонів гривень. Економія виникла за результатами проведених тендерів та укладених договорів з підрядними організаціями – виконавцями робіт.

Як зазначив перший заступник голови ОДА, хід виконання робіт на об’єктах, які цьогоріч будуються і реконструюються в області за рахунок ДФРР, свідчить, що економія буде ще більша. А отже більше проектів соціально-економічної сфери можна буде реалізувати за державні кошти.

Для цього обласна державна адміністрація провела додатковий конкурс з відбору інвестиційних програм.

Усього розглянуто 58 конкурсних пропозицій. За результатами голосування членів комісії сформовано і затверджено їх рейтинг.

Відповідно до рейтингу визначатимуться проекти, на реалізацію яких будуть спрямовані зекономлені кошти.

Як повідомив заступник директора Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА Сергій Ситник, на сьогодні грошей вистачає на перші чотири конкурсні пропозиції. Але потрібно, щоб їх заявники винайшли додаткові ресурси на співфінансування (біля 400 тисяч гривень). Інакше будуть реалізовані лише 3 інвестиційні програми.

– Завдання голови облдержадміністрації – забезпечити ефективне і стовідсоткове використання коштів як Державного фонду регіонального розвитку, так і субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій. Тому обласна державна адміністрація працює над тим, аби всі наявні фінансові ресурси максимально спрямовувати на вирішення проблемних питань нашого регіону, – наголосив Леонід Сахневич.

Він також повідомив, що найближчим часом буде відома додаткова сума економії. Тоді конкурсна комісія збиратиметься знову для визначення наступних у рейтингу інвестиційних проектів, що можуть бути реалізовані в 2016 році за рахунок коштів ДФРР.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода