25-04-2017 11:53

 

 


Церемонія нагородження фіналістів та переможців конкурсу «МедіаЧЕ» відлунала 3 червня у прес-центрі «Чернігівський вибір».

Журналісти Наталія Потапчук, Павло Солодовник та Андрій Кужель одержали дипломи переможців конкурсу, а Ольга Конопацька-Плєхова — спеціальну відзнаку громадської організації «Асоціація регіональних ЗМІ». Усі лауреати також отримали грошові премії від професійних журналістських об’єднань.

Конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» проводився у 2016 році в експериментальному режимі.

Це — спроба започаткувати в області яскравий та неформальний корпоративний захід до Дня журналіста, позбавлений упередженості, заангажованості та політичних пристрастей. А також стимулювати спілкування медійників між собою, активізувати і згуртувати професійне середовище, зауважив директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван.

Співзасновниками «МедіаЧЕ» стали Чернігівська обласна організація Національної спілки журналістів України, громадська організація «Асоціація регіональних ЗМІ», Чернігівська «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Конкурс журналістських робіт «МедіаЧЕ» проводився у два етапи: з 12 квітня по 16 травня та з 17 травня до 1 червня. На першому етапі конкурсні роботи оцінювало фахове журі, на другому — за відібрані роботи голосували у соцмережі Facebook читачі, глядачі та слухачі.

Конкурс відбувався за чотирма номінаціями:

- «Чернігівщина та ЄС»;

- Децентралізація на Чернігівщині»;

- «Чернігівщина патріотична»;

- «Чернігівщина майбутнього».

З’ясувалося, що не всі номінації викликали зацікавленість серед журналістської спільноти. Так, у номінації «Чернігівщина майбутнього», на жаль, було подано лише два матеріали. До того ж вони, на думку членів оргкомітету, не відповідали заданій тематиці. Зрештою, з-поміж 38 заявлених на конкурс робіт фіналу дісталися вісім.

У номінації «Децентралізація на Чернігівщині»:

- Анастасія Лоза зі статтею «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?»;

- Павло Солодовник з тематичним випуском радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн»;

-Валентина Науменко зі статтею «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».

У номінації «Чернігівщина патріотична»:

- Ольга Конопацька-Плєхова з телепередачею «Інша Україна»;

- Наталія Потапчук з інтерв’ю «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…»;

- Наталія Щербина зі статтею «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».

У номінації «Чернігівщина та ЄС»:

- Андрій Кужель зі статтею «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини»;

- Віра Лобановська зі статтею «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Матеріали фіналістів оприлюднювалися в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА. У соцмережі Facebook було створено групу «МедіаЧЕ», де й відбувалося відкрите голосування. Найбільше голосів було віддано роботам Наталії Потапчук, Павла Солодовника, Андрія Кужеля, які й отримали головні призи. А замість скасованої номінації «Чернігівщина майбутнього» Олександр Назаренко впровадив спеціальну відзнаку «Асоціації регіональних ЗМІ», яка за одностайної підтримки інших співорганізаторів дісталася Ользі Конопацькій-Плєховій за пронизливу телепередачу «Інша Україна». Усі фіналісти, чиї роботи під час Facebook-голосування посіли другі та треті місця, також отримали пам’ятні дипломи від організаторів конкурсу.

Учасники конкурсу та їхні колеги, які відвідали церемонію, були одностайними в тому, що «МедіаЧЕ» став дійсно цікавим проектом і вартий бути продовженим наступного року — за удосконалення процедури голосування.

Співорганізатори конкурсу також запросили усіх охочих медійників долучитися і до організації конкурсу у 2017 році.

 

Також про нагородження фіналістів та переможців «МедіаЧЕ» читайте у матеріалах видань «Свобода.ФМ» та «Час Чернігівський»

 

 

 

 

Більше фото - на офіційній сторінці Чернігівської ОДА у ФБ.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

 

 

*****

 

 

Перший етап журналістського конкурсу «МедіаЧЕ» завершено. У лідерах — 8 медійників

 

Перший етап конкурсу журналістських робіт для медійників Чернігівщини «МедіаЧЕ» добіг кінця 16 травня. Трохи більше двох тижнів члени оргкомітету оцінювали 38 матеріалів, поданих на обласний конкурс, та визначали лідерів у чотирьох тематичних номінаціях.

На жаль, не всі номінації викликали зацікавленість серед журналістської спільноти. Так само, не всі з поданих робіт вкладалися у рамки конкурсної тематики, тож кількість переможців виявилася меншою, аніж могла би бути.

За результатами оцінок оргкомітету оголошуються фіналісти конкурсу — лідери першого етапу. Надалі вони змагатимуться за остаточну перемогу у своїх номінаціях вже під час публічного відкритого голосування на сторінці «МедіаЧЕ» у мережі «Фейсбук».

 

Учасники другого етапу конкурсу «МедіаЧЕ»

Номінація «Децентралізація на Чернігівщині»:

1. Анастасія Лоза, стаття «Децентрализация: чего ожидать? Зачем перекраивают карту Черниговской области?».

2. Павло Солодовник, випуск радіопередачі «Відверта розмова в режимі онлайн», присвячений децентралізації.

3. Валентина Науменко, стаття «Щорсівщина: енергетична самостійність не за горами?».

Номінація «Чернігівщина патріотична»:

1. Ольга Конопацька-Плєхова, телепередача «Інша Україна».

2. Наталія Потапчук, стаття «Роман Пунтус, кіборг з 95-ї бригади: Кіборгами слід було б називати й бійців у Луганському аеропорту, Дебальцевому, Іловайську…».

3. Наталія Щербина, стаття «5-річна донька посивіла, коли тато потрапив у полон, — одкровення дружини АТОшника».

Номінація «Чернігівщина та ЄС»:

1. Андрій Кужель, стаття «Європейські ринки стають ближчими для підприємців Чернігівщини».

2. Віра Лобановська, стаття «До благополучної Європи за корисним досвідом».

Друге та третє місця за кількістю балів у цій номінації посіли статті Віри Лобановської, а низка інших поданих матеріалів не сповна відповідають заданій тематиці. Отже, за рішенням оргкомітету, у другому етапі тут змагатимуться лише два претенденти.

На номінацію «Чернігівщина майбутнього», на жаль, було подано лише два матеріали. Втім, на думку членів оргкомітету, і вони не відповідають її тематиці. Тому переможця у цій номінації не визначено — і у другому етапі конкурсу участі вона не братиме.

Матеріали переможців першого етапу конкурсу будуть оприлюднені в Інтернет-виданнях «Свобода.ФМ», «Час Чернігівський» та на офіційному веб-сайті Чернігівської ОДА17, 18 та 19 травня. Одночасно на ФБ-сторінці «МедіаЧЕ» відкриватиметься голосування, яке триватиме до 17 години 1 червня.

Закликаємо усіх, хто цікавиться місцевим інформпростором та журналістикою, проголосувати за вподобані матеріали.

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

 

*****

 

 

Прийом заявок на конкурс завершено — розпочалася робота журі

 

О 23:59 год. 1 травня прийом заявок на конкурс «МедіаЧе» завершився. На перемогу у чотирьох номінаціях претендують 38 журналістських матеріалів — переважно газетні статті, але також публікації Інтернет-видань, теле- та радіосюжети.

З 2 до 16 травня триває перший етап конкурсу. За цей час оргкомітет визначить по три найкращі матеріали у кожній з номінацій. Надалі, під час другого етапу, остаточних переможців конкурсу обиратиме вже сама аудиторія під час відкритого голосування у соцмережі.

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

 

*****

 

 

Змагання на кращий матеріал серед журналістів Чернігівщини — на конкурсі «МедіаЧе»

 

Сьогодні, 12 квітня, стартує конкурс журналістських робіт для медійників Чернігівщини — «МедіаЧе». Штатні журналісти та фрілансери запрошуються взяти участь та позмагатися за звання найкращого у чотирьох номінаціях.

Переможці конкурсу отримають визнання та славу, а понад те — грошові премії у розмірі 2000 гривень.

Конкурс «МедіаЧе» проводиться у таких номінаціях:

  • «Чернігівщина та ЄС»;
  • «Децентралізація на Чернігівщині»;
  • «Чернігівщина патріотична»;
  • «Чернігівщина майбутнього».

На конкурс приймаються текстові та аудіовізуальні матеріали, оприлюднені у пресі, в інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо з 15 квітня 2015 року до 15 квітня 2016 року.

Заявки на участь слід подавати до кінця дня 1 травня на адресу електронної пошти [email protected] з темою «МедіаЧе 2016».

Для матеріалів, оприлюднених в Інтернет-виданнях, надається активне гіперпосилання на матеріал; для матеріалів з друкованих ЗМІ — текст та сканована сторінка газети, для матеріалів телерадіоорганізацій — посилання на аудіо- чи відеозапис, завантажений на Youtube, та скан-копія ефірної довідки. Також у заявці слід вказати прізвище та ім’я автора, контактні дані та номінацію, на яку подається матеріал.

Переможців конкурсу буде визначено у два етапи. Спочатку оргкомітет відбере по три найкращі матеріали у кожній з номінацій. На другому етапі остаточних переможців визначить відкрите голосування у соцмережі Facebook.

Конкурс «МедіаЧе» приурочено до прийдешнього Дня журналіста. Організатори — обласна організація Національної спілки журналістів, Асоціація регіональних ЗМІ, «Професійна спілка працівників мас-медіа міста Чернігова» Всеукраїнської «Незалежної медіа-профспілки України» та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації.

Оргкомітет конкурсу «МедіаЧе»

ГО Активне Суспільство України