back

Ніжинський хор – переможець VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Вишгородська Покрова

24-10-2016 10:41

Днями Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя повернувся з міста Вишгорода, де брав участь у VIII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Вишгородська Покрова». Конкурс організований громадськими та мистецькими осередками міста, за підтримки Вишгородської міської ради.

У конкурсі змагалися юнацькі, молодіжні та дорослі, світські та церковні хорові формації з різних регіонів України: Буковини, Галичини, Київщини, Поділля, Сіверщини. 23 хори продемонстрували у своїх конкурсних програмах національні традиції академічного та народного хорового співу.

До складу Журі конкурсу були запрошені видатні українські композитори та музикознавці – заслужені діячі мистецтв України: Лауреат літературних премій «Благовіст» та імені Олеся Гончара Софія Майданська (Голова Журі); Лауреат Шевченківської премії, професор Ганна Гаврилець; Лауреат Шевченківської премії, доцент Віктор Степурко; оглядач музичних програм Українського радіо Катерина Божко та інші.

Хор «Світич» виконав на конкурсі спеціальну програму, що відповідала регламенту та включала хорові твори a cappella українських композиторів.

За одностайним рішенням Журі «Світич» був визнаний абсолютним переможцем VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Вишгородська Покрова» та нагороджений спеціальним дипломом «Гран-Прі», а також отримав Першу премію.



Департамент культури і туризму, національностей та релігій
Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода