back

Чернігівщина однією з перших розпочала опалювальний період

21-10-2016 16:27

Уряд і Верховна Рада зробили усе, аби вчасно розпочати опалювальний сезон. З такої оцінки ситуації сьогодні, 21 жовтня, розпочав всеукраїнську селекторну нараду Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Вкотре на нараді мова йшла про стан проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

– Підприємства теплоенергетики мають бути підтримані органами самоврядування, зоною відповідальності яких є підключення житлового сектору й соціальних об’єктів до опалення, – зауважив Геннадій Зубко.

Також він акцентував увагу керівників областей на тому, що всі працюють в одних нормативних і законодавчих умовах, але мають різні результати. При цьому Віце-прем'єр-міністр назвав сім кращих областей, які вчасно, навіть раніше календарного графіку, розпочали опалювальний період. Серед їх числа і Чернігівщина.

Проте деякі області досі мають проблеми з підключенням житлового сектору та об’єктів соціальної сфери до тепла, пов’язані з відсутністю договорів з НАК «Нафтогаз».

Загалом станом на сьогодні в Україні до опалення підключено 95,8% котелень, 87,9% житлових будинків, 94,5% об’єктів соціальної сфери.

У Чернігівській області в роботу включені 953 котельні, які стовідсотково забезпечують подачу тепла житловому фонду (а це 2016 будинків) та об’єктам бюджетної сфери – 546 школам, 441 дитячому садочку, 54 лікарням.

Зазначив Геннадій Зубко і про прийняття Парламентом у першому читанні законопроекту, який передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств тепло- та водопостачання на 5 років і можливість після реструктуризації боргу списання нарахованих штрафів і пеней.

Ще одне питання, яке розглянули на нараді, – житлові субсидії.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко нагадав, що всі області отримали цільові показники охоплення населення субсидіями. Проте він відзначив лише дев’ять областей, зокрема і Чернігівщину, як таких, що мають досить високі темпи оформлення субсидій.

Павло Розенко поставив завдання до 30 жовтня затвердити регіональні цілі по залученню домогосподарств до системи субсидій у розрізі кожного району області. А також доручив головам ОДА до 1 листопада забезпечити перерахунок субсидій всім родинам, які вже їх оформили.

На сьогодні субсидіями в Україні вже користуються 6,1 мільйона домогосподарств. Очікується збільшення цієї цифри до 8,5 мільйона.

Наразі у Чернігівській області користувачами субсидій є 203 тисячі домогосподарств. Ще 30-ти тисячам проводиться автоматичний перерахунок субсидій.

Підбиваючи підсумки селекторної наради, заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко відзначив злагоджену та оперативну роботу усіх служб області, причетних до підготовки та проходження опалювального сезону.

Він зауважив, що проблемні питання, які виникали по деяким населеним пунктам, вчасно вирішені. Наразі всі системи енерго-, тепло-, водопостачання і водовідведення області працюють у штатному режимі.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода