back

Польща допомагатиме Чернігівщині стати конкурентноспроможною

07-10-2016 17:21

На Чернігівщину вже вкотре приїхали делегація з Польщі. Сьогодні ж на порядку денному — обговорення створення сприятливого інвестиційного клімату в області у рамках реалізації проекту «Зростання привабливості України і конкурентоспроможності регіонів».

Зазначений проект фінансується з ресурсів програми Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща «Польська допомога розвитку 2016».

У зустрічі взяли участь представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, зокрема заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова та директор Департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко.

— З 2003 року область активно співпрацює з Великопольським воєводством. З цього часу мали 5 взаємних візитів. Наразі реалізовується великий спільний медичний проект, що передбачає і обмін досвідом, і технічну підтримку, — зауважила Наталія Романова. — Польща цікава нам, як зразок вдалої реалізації реформ, зокрема децентралізації, та приклад розбудови економіки.

Читати також: Атмосфера партнерства та конструктиву – на зустрічі польської делегації з керівниками області

Також заступник голови ОДА подякувала представникам з Польщі за регулярну допомогу їх країни родинам загиблих учасників АТО з Чернігівщини.

Керівник проекту «Зростання привабливості України і конкурентоспроможності регіонів» Кжиштоф Сівек наголосив на туристичній привабливості Чернігівщини. Також зазначив, що Польща має чимало українських надійних міст-партнерів, і Чернігів має всі шанси стати одним з них.

Учасники зустрічі детально обговорили питання подальшого міжнародного торговельно-економічного співробітництва.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода