back

Конкурсна комісія схвалила громадські проекти

07-10-2016 13:38

Усі проекти громадських організацій допущені до ІІ туру конкурсу з визначення програм, розроблених інститутами громадянського суспільства, що частково фінансуватимуться коштом обласного бюджету в 2017 році.

Таке рішення прийняла конкурсна комісія на своєму І засіданні, яке відбулось 6 жовтня.

Цьогоріч заявки на участь у конкурсі подали 6 громадських організацій. Загалом отримано 8 конкурсних пропозицій.

Асоціація регіональних засобів масової інформації розробила проект «Реформа комунальних ЗМІ: як розвивати місцеву газету?».

«Формування коректного та неупередженого ставлення до соціально вразливих верств населення через ЗМІ» – тема конкурсної пропозиції Чернігівської міської громадської організації «Юридична клініка «Бона менте».

Традиційно два проекти підготувала Міська громадська організація «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ». Це «Обласний художній медіа-конкурс «Моя Україна – єдина країна!» і «Сприяння наданню первинної та вторинної безоплатної правової допомоги в сільських громадах Чернігівщини». Досвід реалізації першого з них даний інститут громадянського суспільства вже має.

Ще дві конкурсні пропозиції на розгляд комісії подав Чернігівський обласний осередок Всеукраїнської громадської організації «Ліга соціальних працівників України». Ці проекти стосуються таких напрямків як «Дослідження динаміки думки населення області щодо суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації в Чернігівській області протягом 2016-2017 років» і «Залучення молоді Чернігівщини до формування громадянського суспільства».

Молодіжна громадська організація «Центр прогресивної молоді «Апельсин» запропонувала провести «Літературні родинні читання «Словограй».

Навчити жителів Чернігівщини користуватися ЗМІ, протистояти антиукраїнській пропаганді та не стати жертвами маніпуляцій – головна мета проекту «Бібліотека – сучасний центр медіаграмотності». Його авторами є громадська організація «Академія розвитку» в партнерстві з «Центром Взаємодії».

Наступне засідання конкурсної комісії заплановано на 13 жовтня. Це буде ІІ і ІІІ етапи конкурсу. На ІІ етапі відбудеться відкритий захист запропонованих проектів інститутів громадянського суспільства та їх індивідуальне оцінювання членами комісії. Під час ІІІ етапу буде сформований рейтинг конкурсних пропозицій, відповідно до якого визначатимуться переможці.


Протокол №1
засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається підтримка за рахунок коштів обласного бюджету
в 2017 році



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода