back

Прем'єр-міністр виступає за підвищення відповідальності місцевих органів влади перед громадами

26-09-2016 17:04

Разом із повноваженнями і ресурсами від фінансової децентралізації потрібно підвищувати відповідальність місцевих органів влади щодо прозорості, підзвітності і підконтрольності громадам. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із регіональними ЗМІ у понеділок.

- Нам потрібно підвищувати відповідальність місцевих органів влади щодо прозорості, щодо підзвітності і підконтрольності громаді, - заявив Володимир Гройсман.

У рамках реформи децентралізації було створено можливості для формування спроможних територіальних громад, які отримали достатньо повноважень і фінансів на місця. Наразі актуальним стоїть питання контролю і відповідальності, зазначив Голова Уряду.

У цьому контексті Володимир Гройсман зауважив, що потрібна низка законодавчих ініціатив, що підвищать відповідальність органів місцевої влади, зокрема закон про місцевий референдум та закон про службу в органах місцевого самоврядування.

Потребує перезавантаження і підвищення інституційної спроможності Рахункова палата України, що має свої представництва на територіях. Це питання також українського Парламенту, зауважив він.

Окремо Прем’єр-міністр наголосив на важливості забезпечення відкритості використання місцевими органами влади державних фінансів. Він навів приклади систем ProZorro та Е-data, що забезпечують прозорість використання коштів Державного бюджету.

У цьому контексті Володимир Гройсман зауважив, що роль громад щодо контролю за органами місцевого самоврядування має бути підсилена.

- Ви самі обираєте свою міську раду, ви самі обираєте свою владу і ви самі розділяєте з нею відповідальність. Дуже важливо, щоб ми виконували свою функцію не тільки у той час, коли ми прийшли і проголосували, - зазначив він.


Департамент інформації та комунікацій
з громадськістю Секретаріату КМУ

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода