back

Виробництво та медицина Чернігівщини — сфера зацікавленості польської делегації

23-09-2016 16:32

Як працюють медичні установи області, які досягнення та потреби мають місцеві підприємства та куди вигідно інвестувати, дізнавалася польська делегація у рамках візиту до Чернігівщини.

Сьогодні, 23 вересня, представники Великопольського воєводства поспілкувалися з першим заступником голови облдержадміністрації Леонідом Сахневичем та керівниками структурних підрозділів ОДА.

— Чернігівщина — аграрний регіон. Однак, облдержадміністрація приділяє чимало уваги для розвитку інших галузей. Зокрема маємо неабиякі здобутки в промисловості.

Підприємства активно налагоджують співпрацю з іноземними партнерами. Наразі в область надходять інвестиції з 33 країн, та 16% усіх вкладень — саме польські кошти, — акцентував перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Чернігівщині, як і державі в цілому, дуже цікавий досвід Польщі щодо розвитку економіки та налагодження торговельних зв’язків з Європою.

Член Уряду Великопольського воєводства Лешек Войтасяк відзначив поступальність та раціональність області у сфері налагодження міжнародних зв’язків.

— Чернігівщина за територією майже така ж, як Великопольське воєводство, втім, у нас в рази більше населення.

Наразі політика воєводства полягає у вирівнюванні умов життя: віддаленні регіони мають жити не гірше центру — Познані. Важливо, що на теренах воєводства працюють світові компанії. Однак, увагу варто приділяти розвитку місцевого середнього та малого бізнесу, адже інвестор у будь-який момент може піти, — радив Лешек Войтасяк.

Готові польські колеги поділитися досвідом і в сфері реформування медичної галузі. Наразі у Великопольському воєводстві впроваджується єдина інформаційна система, яка дозволить отримувати витяги про будь-якого пацієнта у всіх закладах охорони здоров’я.

Після завершення офіційної частини представники делегації ознайомилися з роботою обласної лікарні, відвідали і ряд підприємств області — ПрАТ «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ТОВ «Український кардан», ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ТОВ «Пласт-Бокс Україна».

Варто зауважити, що останнє підприємство є проектом фірми Plast-Box (Пласт-Бокс А.Т.), яка входить до списку провідних польських виробників виробів із пластмас, і може слугувати прикладом того, наскільки вдалим є організація виробництва іноземними інвесторами саме на теренах Чернігівщини.

Особливе зацікавлення польської делегації викликала робота взуттєвої фабрики «Берегиня». Зокрема Член Уряду Великопольського воєводства Лешек Войтасяк відзначив якість продукції підприємства.

Підсумки перебування делегації буде підбито завтра, 24 вересня, під час брифінгу в облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода