back

З робочим візитом на Менщину

22-09-2016 12:25

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та заступник голови обласної ради Арсен Дідур побували вчора у Мені.

Приводом для поїздки стало відкриття криниці, облаштованої відповідно до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, це вже шосте джерело, упорядковане за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Після відкриття криниці представники влади зустрілися з Макошинським селищним головою та сільськими головами Покровського, Куковичів та Слобідки. Спільно вони обговорили проблеми, що виникають у створенні об’єднаних територіальних громад.

Їх суть у тому, що перспективний план формування громад в області передбачає створення Макошинської громади. Проте жителі цих чотирьох сіл не упевнені у її економічній спроможності. Тому й розглядають інший варіант – приєднання до Менської громади.

Часу для роздумів залишається все менше, оскільки затягування з рішенням може позбавити громаду відповідного бюджетного фінансування.

Керівники області запевнили, що облдержадміністрація та обласна рада готові прийняти будь-яке рішення жителів сіл та допомогти прорахувати економічну доцільність і можливі ризики утворення Макошинської чи Менської громади. Адже це рішення не лише розширить повноваження місцевої влади, а й посилить її відповідальність за життя та добробут людей, які дали згоду на об'єднання.

За повідомленням сектору інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Менської РДА

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода