back

Реформування пенітенціарної системи

26-08-2016 16:31

Експертна зустріч з питань пріоритетів урядової політики відбулася 25 серпня 2016 року на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Тематика обговорення, що проходило в он-лайн режимі через відеопортал YouТube, стосувалася питань реформування пенітенціарної системи.

Представники Міністерства юстиції України, представники навчальних закладів сфери пенітенціарної служби та громадськості з Дніпровської, Львівської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей обговорювали проект Закону України «Про пенітенціарну систему».

Мова йшла про майбутню діяльність департаментів в структурі Міністерства юстиції (департамент пробації, режимний департамент, департамент ресурсного забезпечення), міжрегіональні управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, що функціонуватимуть замість Державної пенітенціарної служби ліквідованої Постановою Кабміну від 18 травня 2016 р. На думку експертів реформа дасть змогу упорядкувати систему закупівель в системі органів пенітенціарної служби, а головне – сприятиме створенню для осіб, що відбувають покарання, умов та можливостей повернення після цього до нормального життя.

Представники з регіонів вносили пропозиції щодо удосконалення законодавства, структури органів та підрозділів у сфері пробації, виконання покарань; професійного навчання, підвищення кваліфікації та забезпечення соціальних гарантій працівників пенітенціарних установ; співвідношення їх кількості до числа засуджених та системи медичного забезпечення в закладах позбавлення волі.

За інформацією Чернігівського Центру перепідготовки та
підвищення кваліфікації працівників органів державної влади

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода