back

Леонід Сахневич на Новгород-Сіверщині: у реформах, як і в медицині — важливий принцип «не нашкодь»

26-08-2016 15:46

Перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич 26 серпня працював на Новгород-Сіверщині. Взяв участь у роботі серпневої конференції педагогічних працівників району. Привітав сільських освітян і побажав плідної роботи, миру і спокою в державі, процвітання, злагоди.

Леонід Сахневич звернув увагу на перспективу фінансування освітньої галузі.

— Як не складно, - сказав Леонід Володимирович, - діти, освітянські заклади мають бути у пріоритеті. Давайте робити все, щоб діти отримували якісну освіту. А оскільки з фінансуванням туго, мусимо йти на якісь радикальні шляхи, які не подобаються ні вам, ні нам. Що в наших силах – робимо, але фінансова ситуація не дає зробити більше…

Леонід Сахневич зустрівся із сільськими головами, новгород-сіверським міським головою, секретарями виконкомів, котрі на семінарі-нараді обговорювали проблеми формування територіальних громад на Новгород-Сіверщині.

— Як би не критикували принцип «Один район – одна територіальна громада», ми повинні подумати, як зберегти те, що є, - сказав Леонід Сахневич. – А якщо з децентралізацією ми завалимо те, що напрацювали покоління за поколіннями, хто нам це вибачить?

Перший заступник голови обласної державної адміністрації закликав сільських голів у процесі об’єднання в територіальні громади неухильно дотримуватись Закону.

— Не можна допускати поспішних рішень, - підсумував. – Завжди пам’ятаймо приказку: «Сім раз відмір – один раз відріж».

Потім Леонід Сахневич разом з головою районної державної адміністрації Оленою Мовчан та головою районної ради В’ячеславом Кауфманом відвідали Грем’яч, де цього літа відновили ремонт ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Цей довгобуд був «заморожений» у 2013-му, коли після загальноукраїнського скандалу обласна і районна влада вишукували кошти, де могли, щоб хоч переробити котельню на твердопаливну, відновити опалювальну систему, яку будівельники «необачно» демонтували, послати підлогу. Відтоді школа й чекала на відновлення будівельних робіт.

І от з Державного фонду регіонального розвитку цьогоріч передбачено виділити на цей проект 1,5 мільйона гривень, майже півмільйона уже профінансовано і освоюються. Ресурси «кинуті» на заміну крівлі. Але дещо, зокрема заміна електропроводки, не передбачено чомусь в проекто-кошторисній документації.

Леонід Сахневич, вислухавши директора школи, пообіцяв вирішити цю та інші проблеми, посприяти з фінансуванням.

А за парти 1 вересня школярі сядуть, послужить цьому й інше приміщення, запевнили в школі.

Департамент інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

за повідомленням редакції газети "Сіверський край"

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода