08-02-2017 17:18

Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій щодо проекту
Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання
автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення

Відповідно до Законів України "Про автомобільні дороги" від 08.09.2005 № 2862-IV, "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" від 20.12.2016 № 1789-VІІІ, Постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 498 "Деякі питання використання у 2015-2017 роках коштів, залучених у попередні роки під державні гарантії Державним агентством автомобільних доріг", з метою збереження у 2017 році існуючої мережі автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення та забезпечення задовільних умов руху автотранспорту й безпеки дорожнього руху, Управлінням капітального будівництва обласної державної адміністрації та Службою автомобільних доріг у Чернігівській області розроблено проект обласної Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення.

Основними завданнями Програми є:

- збереження існуючої мережі доріг загального користування державного та місцевого значення від руйнування; своєчасне виконання робіт з ремонту  і експлуатаційного утримання та виконання заходів з безпеки дорожнього руху;

- ліквідація незадовільних умов руху автотранспорту, у тому числі на маршрутах автодоріг загального користування, на аварійно-небезпечних ділянках доріг загального користування державного та місцевого значення шляхом проведення на них ремонтних робіт;

- покращення транспортного, пішохідного сполучення та безпеки дорожнього руху;

- створення умов доступності сільських територій до обласного і районних центрів;

- проведення ремонтних робіт на об’єктах, віднесених до проектів комплексного інфраструктурного розвитку територій, забезпечення під’їзду до опорних навчальних та медичних закладів, соціальних та культурних об’єктів, соціально важливих проектів, об’єктів природно-заповідного та історико-культурного фонду загальнодержавного та обласного рівнів;

- ефективне використання наявних коштів та підвищення якості робіт, що виконуються, у тому числі шляхом упровадження нових матеріалів та технологій.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 03.11.2010 № 996 з метою залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання можливості для їх вільного доступу до інформації про діяльність облдержадміністрації, а також забезпечення гласності, відкритості та прозорості у її діяльності проект Програми проходитиме процедуру електронних консультацій з громадськістю з 27 січня до 10 лютого 2017 року (включно).

Пропозиції, зауваження та рекомендації до проекту Програми надсилати до 10 лютого 2017 року (включно) на електронну адресу: [email protected] з поміткою "Пропозиції до обласної Програми фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення" або за адресою: 14000, м. Чернігів, вул. Єлецька, 11.

Контактна особа: Ковальчук Наталія Михайлівна, заступник начальника Управління капітального будівництва облдержадміністрації – начальник відділу економічного аналізу та договорів, тел. 4-05-52.

Звіт про результати обговорення буде оприлюднено на сайті облдержадміністрації в рубриці "Консультації з громадськістю" у терміни, визначені чинним законодавством.

 

Програма фінансування у 2017 році робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання
автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення

 

Управління капітального будівництва
облдержадміністрації

ГО Активне Суспільство України