back

Об’єднані громади почали реалізацію інфраструктурних проектів за підтримки держави

01-07-2016 09:32

Громади, які об’єдналися минулого року і отримали у 2016-му субвенцію від держави на розвиток інфраструктури, вже почали реалізацію відповідних проектів.

Про це повідомив перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода на засіданні комісії з розгляду поданих об’єднаними громадами заявок на інфраструктурні проекти, які можуть реалізовуватися за кошти субвенції з державного бюджету.

– До нас надходить усе більше інформації від об’єднаних громад про початок реалізації інфраструктурних проектів за кошти державної субвенції. Відповідні заявки ми затверджували ще декілька тижнів тому, і вже зараз у містах і селах об’єднаних громад почалися реальні роботи: ремонти доріг, освітлення вулиць, будівництво водогонів, оснащення ЦНАПів тощо. Очікуємо, що процес подачі заявок і розробки проектів значно пожвавиться, бо досягнення колег ще більше підбадьорюють громади, які дещо забарилися з використанням коштів субвенції. А таких, нажаль, ще багато, – зазначив В’ячеслав Негода.

29 червня комісія при Мінрегіоні розглянула ще 99 заявок від об’єднаних громад на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовані за рахунок державної субвенції. Загальна сума реалізації цих проектів становить близько 65 мільйонів гривень.

Загалом до Мінрегіону надійшло 632 проектних заявки від 116 об’єднаних громад. Загальна сума реалізації цих проектів складає близько 598 мільйонів гривень – близько 60 % загального розміру субвенції.

На цей час комісією вже погоджено 506 проектних заявок майже на 509 мільйонів гривень – 51 %. 27 заявок відправлено на доопрацювання. Найкраща ситуація у Вінницькій, Закарпатській, Миколаївській областях. Вони подали заявки стовідсотково від передбаченої суми субвенції. Високі показники Сумської та Луганської областей – відповідно 99,9% та 98,7%.

Нагадаємо, що комісією Мінрегіону України раніше вже погоджено 16 проектних заявок об’єднаних територіальних громад Чернігівської області. На рахунки громад надійшло понад 10,5 мільйона гривень (із передбачених 31,6 мільйона). Кіптівська громада вже почала освоювати кошти на реалізацію проекту по капітальному ремонту покрівлі будинку культури в селі Прогрес.

Всього ж у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 мільярд гривень. Ці кошти розподіляються між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. А це від 960 тисяч гривень для найменшої об’єднаної громади до 23 мільйонів гривень – для найбільшої.


За інформацією Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України
та Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального
розвитку та інфраструктури Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода