back

У Ніжині обговорили реформування інтернатних закладів та проблеми дітей-інвалідів

30-06-2016 09:14

Реформування інтернатних закладів не може відбуватися швидко, однак визначити головні завдання та окреслити чіткий план потрібно вже зараз, — на цьому акцентували увагу під час засідання тематичної робочої групи за головування Уповноваженого Президента України з питань захисту прав дитини Миколи Кулеби.

Обговорення відбулося вчора, у Ніжинській райдержадміністрації за участі заступника голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталії Романової та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна.

На порядку денному: реформування інтернатних закладів шляхом створення закладів сімейного типу, де виховують до 10 дітей.

Варто зауважити, що саме таким формам виховання надають перевагу у більшості європейських країн.

Говорили і про альтернативу, а саме патронажну службу та наставництво.Патронажна служба буде виконувати функції для тимчасового прийому дітей (до 6 місяців) для подальшого їх розташування в інших спеціалізованих закладах. Наставництво – це закріплення за кожною дитиною особи або сім’ї, яка буде допомагати їй від народження до вступу в доросле життя.

Також обговорили шляхи вирішення проблем догляду за дітьми-інвалідами в сім’ях. Акцентувалась увага і на потребах таких дітей в закладах інтернатного типу.

Зазначено про можливості створення денних центрів надання допомоги. Варто зауважити, що в Ніжинському районі чимало соціальних працівників, якщо взяти до уваги, що в цілому по Україні їх чисельність скоротилася.

Після засідання представники робочої групи відвідали Ніжинський будинок інтернат для дітей-інвалідів.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода