back

У Києві відбувся Український форум з енергоефективності

24-06-2016 15:01

23 червня у Києві в НСК «Олімпійський» відбувся Український Форум з енергоефективності'16 «Фонд енергоефективності: ключовий start-up України. Закони, інвестиції, виробництво».

Захід відбувся за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, представників міжнародних компаній, організацій-донорів. Від Чернігівщини на Форумі був присутній директор Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Юрій Євтушенко.

Форум організований з метою створення комунікаційної платформи для діалогу у сфері енергоефективності між владою, бізнесом, міжнародними партнерами, експертним середовищем, місцевим самоврядуванням і громадськістю.

Темою зібрання стала робота Фонду енергоефективності та створення технічних рішень щодо енергоефективних заходів у житловому секторі.

На думку Володимира Гройсмана, створення Фонду і впровадження заходів з енергоефективності дозволять зменшити cпоживання енергоресурсів та підвищити якість комунальних послуг. Зокрема, він зауважив, що це дасть економію близько 50-70%.

Крім того, Прем'єр-міністр висловив переконання, що до майбутнього Фонду з енергоефективності може бути залучено десятки мільярдів доларів, у тому числі приватних інвестицій.

– На наступний рік може бути акумульовано не менше 20 мільярдів, які можуть бути реінвестовані в енергоефективність. Але я думаю, що це лише початок. Нам треба створити систему Фонду, щоб вона була ефективною, прозорою і некорупційною, і люди могли нею продуктивно користуватися, – зауважив Володимир Гройсман.





За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства,
регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода