back

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

22-06-2016 17:37

Війна між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом, що розпочалася 22 червня 1941 року, стала найтрагічнішим етапом Другої світової війни. Українські землі з перших днів опинилися в епіцентрі бойових дій, тому для українців ця війна має особливе значення.

У пам’ять про жахливі події та до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні Чернігівською обласною організацією ветеранів у військово-історичному музеї – відділі Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського проведено військово-історичну конференцію «Тріумф і трагедія народу».

Учасники бойових дій, колишні підпільники та партизани, діти війни у своїх виступах поділилися спогадами про війну, про оборону Чернігівщини у 1941 році та її звільнення від нацистських загарбників восени 1943 року. З доповіддю виступив голова Чернігівської обласної ветеранської організації Анатолій Москаленко.

Слова подяки за героїзм висловила заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова:

– Завдяки вашому священному подвигу ми та наші діти були виховані з твердим переконанням того, що свою Батьківщину потрібно захищати до останньої краплі крові. Низький вам уклін, дорогі ветерани!

На конференції були присутні представники ветеранських та громадських організацій, учасники бойових дій, фронтовики, партизани, працівники тилу, учасники АТО та очільники області.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода