18-06-2008 09:32

Освіта за кордоном

Сьогодні через зміцнення зв`язків між різними країнами та збільшення прозорості кордонів кожна людина може отримати омріяну освіту закордоном. Якщо Ви бажаєте, щоб Ви або Ваша дитина навчалися за кордоном, для початку визначте, яка країна задовольняє Вашим бажанням та фінансовим можливостям. Якщо Ваш вибір впав відразу на декілька країн, дізнайтеся про систему освіти в кожній з них, щоб визначити, куди буде вступити легше, з меншою втратою часу та зусиль. Знайдіть інформацію про гранти та стипендії, що пропонують в обраній Вами країні, щоб зменшити власні грошові витрати. Зменшити фінансові витрати також допоможуть картки знижок, такі як ISIC, ITIC, IYTC, EURO<26. Дуже часто студентам надається можливість підробляти, тож дізнайтеся про шляхи повернення податків, стягнутих з Вас закордоном.

Не завадить зконтактувати з посольством обраної держави в Україні та дізнатися правила отримання студентських віз, щоб в середньому підрахувати свої попередні витрати при зверненні до освітніх агенцій, що пропонують різні програми навчання.

При зверненні в агенції цікавтеся страховими полісами, що вони надають, місцями, куди необхідно звертатися при виникненні страхових випадків або будь-яких інших неприємностей. Дізнайтеся адресу найближчого українського посольства або консульства у країні навчання.

ГО Активне Суспільство України