back

Близько шістдесяти питань розглянуть депутати облради на червневій сесії

09-06-2016 18:49

Сьогодні, 9 червня, відбулося засідання президії обласної ради, в ході якого були опрацьовані питання, пропоновані до розгляду на пленарному засіданні п’ятої сесії обласної ради, яка скликається на 17 червня. Чергове засідання ради має бути насиченим – у зал виноситься близько шістдесяти питань.

Серед них – проекти чотирьох депутатських звернень до вищих державних інституцій: стосовно виводу з кризи ДП «Чернігівторф», про спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО і з приводу присвоєння чернігівському стадіону імені Юхима Школьникова. Всі перелічені проекти були схвалені членами президії, на відміну від пропозиції звернутися до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана «щодо необхідності укладання договорів про розподіл повноважень між Кабінетом Міністрів України, обласними державними адміністраціями та обласними радами».

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч зауважив, що прийняття пропонованого звернення є як логічно, так і юридично невмотивованим, адже повноваження органів влади всіх рівнів і відносини між ними врегульовані Конституцією України та іншими відповідними законами. Тому пропозиція направити звернення щодо «укладання договорів» позбавлена глузду, як і сама ідея розподілу повноважень на договірних умовах. З цією думкою погодилася переважна більшість учасників засідання.

Натомість голова облдержадміністрації акцентував увагу депутатів на кількох інших питаннях порядку денного. Передовсім – на внесення змін до обласної Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2016 – 2020 роки. Відповідно до пропонованих змін, фінансування програми має збільшитися на 300 тисяч гривень, а до переліку категорій громадян, які можуть скористатися нею за пільговими кредитами, додані учасники АТО і внутрішньо переміщені особи.

Президія обласної ради обговорила всі питання, що виноситимуться на розгляд депутатів під час пленарного засідання.

Сьогодні ж відбулися засідання постійних комісій обласної ради.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода