back

«Бібліо-Оскар - 2016» - знову в Чернігові!

31-05-2016 08:51

«Бібліо-Оскар» у дитячій бібліотеці? Це справжня фантастика! А народилася ця ідея здивувати дітей незвичайною урочистою акцією у працівників Чернігівської обласної бібліотеки для дітей у 2013 році. 
Уже вчетверте бібліотека сердечно вітала номінантів «Бібліо-оскара 2016», а їх в цьому році 21 за п’ятьма номінаціями. 
Номінацією «Найкращий читач року» відзначені 11 дітей: Панченко Артем (ЗНЗ№1, 4Б), Колєватова Катруся (ЗНЗ№30, 3Б), Помилуйко Ліза (ЗНЗ№27, 4А), Мозольов Олександр (ЗНЗ№12, 4Б), Чепурна Катерина (ЗНЗ№29, 4Б), Овсієнко Олексій (ЗНЗ№7, 6Б), Рекрутченко Георгій (ЗНЗ№29, 7Б), Філоненко Валерія (ЗНЗ№29, 8А), Руденок Катерина (Ліцей №22, 9Б), Василенко Владислав (Гімназія №31, 9В). 

У номінації «Читаюча родина» відзначені родина Чепурних (ЗНЗ№15) та родина Вересенків ( ЗНЗ№29 ), а в номінації «Юний волонтер» нагороджені Костянтин Шеша (ЗНЗ№27, 8А) та Брезгун Ольга (ЗНЗ№29, 6В). 

Багато років співпрацюють з бібліотекою вчителі та шкільні бібліотекарі , відзначені у номінації «Партнерство заради дитини»: Джевага Любов Миколаївна (Ліцей №22), Валуйська Інна Іванівна (Ліцей №22) та Кшенська Алла Василівна (ЗНЗ№27). 

Садовська Анжела Геннадіївна – педагог-організатор Старобілоуської ЗОШ Чернігівського району; активно залучає учнів своєї школи до читання, разом зі своїми учнями - завжди бажаний гість в обласній бібліотеці для дітей. 

Номінацією «Друзі бібліотеки» відзначені: Валентина Іванівна Хуторненко - голова обласного відділення Дитячого фонду України, яка завжди вчасно приходить на допомогу бібліотеці, багато років підтримує обласний конкурс для дітей «Діти, що читають – майбутнє України»; Котенко Вікторія Анатоліївна – заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, 14 років активно підтримує популярний міський конкурс «Читаюча родина». 

Зульфія Салко – волонтер жіночої сотні «Самооборона». Тісні, дружні зв’язки з нею бібліотека підтримує порівняно недавно, але Зульфія проявила себе справжнім щирим другом, вона вчить юних читачів та бібліотекарів плести маскувальні сітки для бійців АТО, виготовляти обереги для них, допомагає передавати малюнки, поробки дітей нашим захисникам.

Усіх номінантів та гостей свята щиро вітали творчі колективи Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва: хореографічний колектив «Квітка», циркова студія «Скоморохи», юні вокалісти. Щирими оплесками учасники і гості свята зустріли давнього друга бібліотеки Кирила Топоркова, який в дуеті з юною Доріс Уфекве, як завжди, професійно виконав популярну пісню. 

Усі номінанти «Бібліо-Оскара – 2016» були нагороджені пам’ятними медалями, подарунками, грамотами. 

Свято, яке традиційно проводилося на майданчику перед бібліотекою, вийшло на славу – задоволені були номінанти, їхні друзі, батьки, навіть перехожі, діти і дорослі, які стали свідками і учасниками цього незвичайного свята. 

Традиція проведення «Бібліо-Оскара» свідчить про те, що він стає справжнім звітом бібліотеки перед громадою міста, дітьми, їхніми батьками, громадськістю – перед всіма хто опікується проблемами дітей і підлітків, проблемами виховання та дитячого читання, а ще це свято - справжній гімн Читачам, Книзі, Читанню! 

 

Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода