back

Пам’ятник над могилою Героя

30-05-2016 16:48

10 лютого 2015-го група українських офіцерів потрапила в засідку терористів під Дебальцевим. Їх автівку спідкав вибух фугасу. Двоє поранених. Двоє загиблих. Серед них – тоді начальник управління внутрішньої безпеки на Донецькій залізниці чернігівець Дмитро Терновий. Правоохоронець знайшов вічний спокій на чернігівському кладовищі «Яцево». У суботу над його похованням відкрито пам’ятник.

Дмитро Терновий – полковник міліції. 17-го травня йому б виповнилося 47 років, тож практично до цієї дати й відкритий пам’ятник на місці поховання героя на кладовищі "Яцево".

Дмитро до війни працював у податковій службі, а потім – в міліції. У Чернігові він служив у відділі внутрішньої безпеки МВС, тож як фахівець у 14-му році призначений начальником управління внутрішньої безпеки Донецької залізниці. Міг уникнути служби на Сході, але, згадують друзі Дмитра, завжди був людиною честі й обов’язку, тому й виконував його не вагаючись.

Навесні 2015 Указом Президента Дмитро нагороджений Орденом за мужність третього ступеня (посмертно).

Під час відкриття пам’ятника вшанували героя його дружина й донька, рідні, друзі, товариші по службі, громадські активісти й представники влади, зокрема перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич та Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

- Він був людиною честі, справжнім офіцером, з якого варто брати приклад, - наголосив Леонід Сахневич.

Чин освячення пам’ятника відслужив отець Ігор, секретар Чернігівської єпархії. Урочистим маршем пройшли курсанти Академії державної пенітенціарної служби.

Хоча на кладовищі "Яцево" є квартал воїнів, загиблих на сході, але воля родини була така, що Дмитро Терновий похований поряд з матір’ю.

За повідомленням НТУ ЧРД "Сівер-центр"

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода