back

Свято Останнього дзвоника в опорній школі Городні. В гостях – голова ОДА

27-05-2016 20:11

Сьогодні, 27 травня, українські школярі, їхні родини й наставники відзначили свято Останнього дзвоника. Гостем заходу з цієї нагоди в Городнянській районній гімназії став голова ОДА Валерій Куліч.

Програма традиційної урочистої «лінійки» в своїй основі складалася з таких само традиційних елементів: щирі слова вдячності учнів учителям, емоційні напутні промови наставників, квіти, художні номери і, власне, останній дзвоник. Та, попри класичний стандарт свята, дещо виокремлювало його серед інших.

Городнянська районна гімназія – є опорною школою. Через це та завдяки ініціативності адміністрації закладу і району, підтримці голови облдержадміністрації Валерія Куліча і народного депутата-представника інтересів городнянців у Верховній раді Анатолія Євлахова, «лінійка» відбулася на ґанку реконструйованого напередодні приміщення, а подарунком до свята став новий шкільний автобус.

– Вітаю в першу чергу випускників із останнім дзвоником, адже після нього для вас відчиняються двері у доросле життя. Бажаю вам упевненості в собі та успіхів у вступній кампанії, щоб ви гідно представили свою гімназію, яка є потужним навчальним закладом і дає дійсно високий рівень знань, про що свідчить кількість призерів та переможців олімпіад і конкурсів, – звернувся до присутніх голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч. – Дійсно, існує багато проблем в освітній галузі загалом і на Городнянщині зокрема. Найбільша з них – малокомплектні школи. Проблема загострена ще й тим, що довгі роки її розв’язання відтягувалося. Із 587 шкіл Чернігівщини більше 160 – малокомплекті, такі, в яких у середньому навчається 30 – 40 дітей. Безумовно, що за таких умов у таких школах рівень якості надаваних знань є дуже низьким. Тому звертаюся і до педагогів, і до батьків – ми не маємо права забирати майбутнє у наших дітей, наше завдання – дати їм якісну освіту. А зробити це можна виключно у таких закладах, як той, у якому ми сьогодні перебуваємо.

Наголошую, що метою не є лише закриття малокомплектних шкіл. У комплексі з цим ми маємо показати, в якій школі будуть учитися діти, побачити і впевнитися, що вона даватиме вищий рівень знань. І, безумовно, держава має забезпечити потужну базу для таких шкіл і комфортний підвіз до них дітей.

Тому сьогодні, користуючись нагодою, хочу передати вам цей прекрасний шкільний автобус. Завдяки спільним зусиллям цьогоріч уже придбано шість автобусів і ще 34 буде закуплено протягом року. Отже цю роботу ми продовжуємо і, передаючи ключі, бажаю дітям Городнянщини, щоб цей автобус став у нагоді та привіз вас до якісних знань, – із такого змісту промовою звернувся до городнянців Валерій Куліч.

Народний депутат України Анатолій Євлахов, зокрема, відзначив, що для нього сьогодні – великий день, бо нарешті гімназія виглядає достойно, як сучасний навчальний заклад, а учні навчаються у нормальних умовах. Нардеп запевнив, що роботи буде продовжено й надалі: «Ми не зупиняємося на цьому. Адже, незважаючи на тяжкі часи, які зараз переживає наша держава, якщо правильно витрачати кошти – на об’єкти, а не на кишені чиновників, то можна ще дуже багато чого збудувати не лише у Городні, а і в усій Україні».

– Сьогодні дійсно історична дата, адже завершено будівництво нашого приміщення. Сьогодні ж ми отримали гарний подарунок – красень-автобус, який, служитиме для того, щоб забезпечити рівний доступ учнів до освіти, – сказав директор Городнянської районної гімназії Михайло Федоренко.

Після того, як пролунав останній дзвоник і урочисті заходи було завершено, гості гімназії разом із директором і делегацією учнів вирушили у перший рейс нового шкільного автобуса, щоб спільно вшанувати героїв-захисників Батьківщини, поклавши квіти до пам’ятників городнянцям, загиблим у бойових діях на сході країни.

Повернувшись, голова ОДА, народний депутат, керівники міста і району отримали змогу поспілкуватися з освітянами в ході огляду приміщення гімназії для визначення об’єму подальших робіт із поліпшення бази закладу.

Крім того, у п’ятницю 27 травня Валерій Куліч відвідав Городнянську центральну районну лікарню та відділ екстреної медичної допомоги, принагідно обговоривши з управлінцями медичних закладів та керівниками району шлях реорганізації мережі лікарняних установ для підвищення ефективності системи та якості надаваних послуг.

Довідка:

Городнянська районна гімназія: кількість учнів – 468, заклад має можливість прийняти 1160 учнів.

На навчання і додому чотирма шкільними автобусами підвозиться 121 дитина з навколишніх сіл за 5 маршрутами. Для нового автобуса заплановано підвіз учнів із сіл Пекурівка і Політрудня та за напрямком «залізничний вокзал – Городня».

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 серпня та розпорядження голови облдержадміністрації від 20 серпня 2015 року, на об’єкт «Городнянська районна гімназія та загальноосвітня школа I ступеня (перша черга) – реконструкція із застосуванням енергозберігаючих технологій» виділено 7764,64 тисячі гривень за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

У ході проведеної реконструкції були виконані роботи зі зведення шатрової покрівлі з метало-черепиці в обсязі, улаштування водозбірної системи, утеплення стін фасаду по всьому периметру споруди, монтаж і прокладання внутрішньої та зовнішньої систем каналізації з улаштуванням каналізаційної насосної станції, встановлення метало-пластикових конструкцій, облицювання керамічною плиткою ганків. Проведені роботи з застосуванням енергозберігаючих технологій дають змогу зменшити обсяг споживання енергоносіїв, що зменшує витрати бюджетних коштів.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода