back

Найкращий подарунок митцю — розвиток його колективу

27-05-2016 09:35

Жодного вільного місця у залі — це не просто визнання, а й найкращий подарунок до дня народження майстра музичного мистецтва.

Днями метр класичної музики, засновник, головний диригент та художній керівник академічного симфонічного оркестру «Філармонія» Микола Сукач святкував почесний ювілей — 70-річчя — і, звичайно ж, на сцені.

Довідково: Микола Сукач є засновником та художнім керівником міжнародного фестивалю класичної музики «Сіверські музичні вечори», що відбувається в Чернігові уже протягом 17 років.

Співпрацював із симфонічними оркестрами Національної опери України, Національної філармонії України, Харківської обласної філармонії, Національним заслуженим академічним симфонічним оркестром України, Національним Одеським філармонійним оркестром, філармонійним оркестром Лас-Вегаса, Tular Symphony, UNLV Symphony. Диригував виставами Київського муніципального театру для дітей та юнацтва та Донецького Національного театру опери та балету імені Анатолія Солов’яненка. Гастролював у США, Німеччині, Хорватії, Нідерландах, Іспанії, Португалії, Росії та Білорусі.

Микола Сукач повернув на Батьківщину музику незаслужено забутого українського композитора Сергія Борткевича, розшукавши та виконавши всі його твори. За відкриття Україні композитора Сергія Борткевича Микола Сукач був двічі номінований на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка.

Привітали шанованого земляка та багатогранного митця і представники керівної верхівки влади міста та області: перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич, заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, міський голова Владислав Атрошенко.

Варто зазначити, що напередодні виконком Чернігівської міської ради одноголосно погодив проект рішення про присвоєння Миколі Сукачу звання «Почесний громадянин м.Чернігова».

Від облдержадміністрації митець отримав у подарунок — чек на 50 тисяч гривень для потреб оркестру.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода