back

Маємо зробити все можливе, щоб повернути наших героїв додому – Президент на зустрічі із Марком Фейгіним та Миколою Полозовим

27-05-2016 07:40

Президент Петро Порошенко зустрівся із адвокатами Марком Фейгіним та Миколою Полозовим, які захищали Надію Савченко у російському суді.

Глава держави назвав звільнення Надії спільною перемогою. «Кожному із вас я дякую за ту допомогу, яка була надана – вона зіграла важливу роль. Ефективна координація наших дій сприяла вирішенню питання і поверненню Надії додому», - сказав Петро Порошенко на зустрічі.

«Ви зіграли дуже важливу роль. Її неможна недооцінювати. Дякую вам за допомогу. Ви не злякались виступити на захист не лише Надії Савченко, а й загальнолюдських цінностей», - додав Петро Порошенко.

Глава держави звернув увагу на відсутність на зустрічі ще одного адвоката Іллі Новікова, зауваживши, що зараз він у Чечні.

Петро Порошенко також відреагував на вирок Миколі Карпюку та Станіславу Клиху: «Вони просто штампують ці псевдовироки і навіть терміни ув'язнення не змінюються». Глава держави наголосив, що продовжить боротися за їх звільнення та повернення на Батьківщину, як боровся і за звільнення Надії. «І за них ми будемо боротися. Докладемо максимум зусиль для того, що вони повернулися до України», - підкреслив Петро Порошенко та додав, що Україна вважає Миколу Карпюка та Станіслава Клиха політичними в'язнями, а за Мінськими угодами всі в'язні мають бути звільнені.

Президент також підкреслив, що адвокати можуть розраховувати на його повну підтримку у питаннях звільнення незаконно ув'язнених у російських тюрмах українських громадян.

Адвокат Марк Фейгін, у свою чергу зазначив, що працювати було справді тяжко, але він радий позитивному результату. Він висловив сподівання, що звільнення Надії Савченко – перше, але не останнє: «Ми сподіваємось, що це стане способом вирішення подібних проблем. Здавалося б, якщо це вийшло один раз, то це вийде і з десятком інших політичних в’язнів. Ми розраховуємо, що нам вдасться досягти успіху і в інших справах».

«Для нас, як для росіян, це велика ганьба, що у 21-му сторіччі є політв’язні. Це ганьба, яка не змивається, що в країні, яка стільки всього пережила, є політв’язні», - додав захисник.

Адвокат Микола Полозов звернув увагу на питання кримських татар та погіршення їх становища на окупованому півострові. «Ми бачимо, що зараз ускладнюється ситуація в Криму. Здебільшого це стосується кримських татар. Вони є громадянами України і ми бачимо, що Росія, фактично за етнічною ознакою, обирає нових жертв, нових в’язнів. Там не тільки кримінальні справи відбуваються, але й пропадають люди», - зазначив він.

Глава держави наголосив, що питання кримськотатарського народу нині одне із пріоритетних і у його роботі, як Президента, і у роботі багатьох політиків, дипломатів.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода