back

Як поширювати ідеї Софії Русової, говорили представники влади та громадськості

25-05-2016 16:41

Про видатну особистість Софію Русову, її велику педагогічну спадщину, важливість втілювати її прогресивні ідеї у сучасному освітньому процесі говорили сьогодні, 25 травня, під час круглого столу «Дзвони національної пам’яті (Софія Русова і навколо неї)», що пройшов в облдержадміністрації.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова зазначила, що збереження пам’яті про найкращі українські традиції, їх нинішня популяризація зміцнює нас як націю.

– З часової відстані ми бачимо постать Софії Русової як людини з європейським світоглядом. Ми маємо зберігати творчу спадщину нашої славетної землячки, вивчати її багатий досвід, поширювати її педагогічні ідеї, – зауважила Наталія Романова.

Під час заходу говорили про те, як відзначили в області 160-річчя від дня народження Софії Русової. Зазначили ряд важливих заходів, до яких залучалися як науковці і педагогічні працівники, так і громадськість та широкий загал молоді. Так, зокрема, у вересні минулого року з нагоди ювілею в Олешнянській школі встановили погруддя Софії Федорівни, у лютому цього року в Ріпкинській гімназії відкрили пам’ятник. Відбулися літературно-мистецькі заходи, виставки, семінари, родинні світлиці, науково-практичні конференції. Сто п’ятдесят педагогів області удостоєні обласної премії імені Софії Русової. Головне, що всі ці заходи популяризували велике надбання видатного педагога та громадського діяча.

Обговорили також, як надалі зберігати спадщину Софії Русової, вшановувати її пам’ять, просувати її ідеї. Мова йшла і про необхідність реставрації її садиби, і про розширення екскурсійних маршрутів, організацію тематичних патріотичних таборів. Озвучили ідею можливого присвоєння імені Софії Русової одній з бібліотек області. Домовилися про обов’язкове проведення з цього приводу громадського обговорення задля врахування думки громадськості.

До розмови долучилися ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д. Ушинського Анатолій Заліський, історик-краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Володимир Єрмак, президент Благодійного фонду ім. Софії Русової Іван Чаус.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода