back

Актуалізація переліку платних послуг, які надаються бюджетними закладами культур

29-04-2016 14:40

Експертна зустріч з представниками Міністерства культури України  відбулася в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації 28 квітня 2016 року.

В он-лайн режимі через відеопортал YouТube експерти, керівники та працівники закладів культури,, представники органів влади обговорювали проект постанови Кабміну «Про затвердження Переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формах власності».

Учасники обговорення звернули увагу на те, що нова постанова надає правову основу для розширення переліку платних послуг та, порівняно з попереднім документом, враховує нові можливості закладів культури і їх потреби з огляду на скорочення бюджетного фінансування.

Водночас було висловлено ряд побажань щодо доопрацювання положень цього проекту. Насамперед, це визначення загального порядку ціноутворення щодо надання послуг (зокрема через мережу Internet) та затвердження їх переліку. Наступні пропозиції стосувалися уточнень стосовно окремих видів послуг, як то екскурсійна, навчальна діяльність, підготовка сценаріїв заходів, проведення наукових досліджень, експертиз тощо. Вказано й на необхідність врегулювання питання щодо пільгового обслуговування в закладах культури. Також положення постанови варто зробити більш структурованими (розподіл на загальні та специфічні) та скоординувати з податковим законодавством, щоб уникнути непорозумінь з фіскальною службою.

Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади,
органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода