back

Підприємство з Бахмаччини звернулось за статусом спеціальної сировинної зони

29-04-2016 09:51

28 квітня в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулось засідання комісії з питань надання статусу спеціальної сировинної зони.

Цього разу розглядали заявку ТОВ «Агрофірма ім. Шевченка» з Бахмацького району. Члени комісії проаналізували надані підприємством документи на їх відповідність вимогам Порядку надання статусу спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування.

За підсумками розгляду комісія рекомендувала заявнику звернутися до однієї з науково-дослідних установ для отримання агроекологічного обґрунтування відповідності його сільськогосподарських угідь загальним вимогам до спеціальних сировинних зон.

Довідково:

Спеціальні сировинні зони — це регіони або окремі господарства, що відповідають умовам виробництва продукції рослинництва і тваринництва, придатної для виготовлення дитячого та дієтичного харчування. У спеціальній сировинній зоні забороняється будівництво промислових та хімічних об’єктів, а також будь-яка інша діяльність, яка за висновком державної екологічної експертизи може призвести до погіршення стану довкілля.

Порядок надання статусу спеціальної зони з виробництва сировини, що використовується для виготовлення продуктів дитячого та дієтичного харчування, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 03.10.2007 №1195.

Агроекологічне обґрунтування — це документ установленого зразка, що видається науково-дослідною установою відповідно до визначених критеріїв та нормативних показників придатності угідь, які належать до земель сільськогосподарського призначення, і за своїм агроекологічним станом відповідають вимогам до спеціальних сировинних зон.



За повідомленням Департаменту
агропромислового розвитку облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода