back

Активне використання сучасних засобів артилерійської розвідки має посилити захист наших воїнів – Президент ознайомився зі зразками новітнього озброєння

28-04-2016 08:28

Президент Петро Порошенко під час поїздки до військової частини у селищі Дівички Київської області ознайомився з новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки ракетних військ і артилерії, які розроблені та випускаються підприємствами оборонно-промислового комплексу. Глава держави також передав сертифікати на партію мінометів, виготовлених підприємствами Державного концерну «Укроборонпром».

«Посилити безпеку та захист наших воїнів має активне використання на передовій сучасних засобів артилерійської розвідки», – зазначив Глава держави, виступаючи перед особовим складом.

Президент нагадав, що артилерія за останні два роки бойових дій на Донбасі підтвердила свою важливу роль: «Засоби артилерійської розвідки здатні своєчасно виявляти пересування танків, бойових броньованих машин, диверсійних розвідувальних груп противника та підрозділів артилерії російсько-терористичних військ, визначати ворожі координати для знищення цілі».

Глава держави зазначив, що ситуація на Донбасі поки залишається напруженою, ворог продовжує здійснювати спроби зірвати виконання Мінських домовленостей, і це створює ризики та загрози національній безпеці, суверенітету, територіальній цілісності і незалежності України.

«У цих умовах наші Збройні Сили України докладають неймовірних зусиль для надійного утримання лінії зіткнення», – підкреслив Петро Порошенко, додавши, що за обставин крайньої необхідності і в умовах нападу ворога українські військові мають наказ давати відсіч бойовикам.

Верховний Головнокомандувач наголосив, що для успішного виконання завдань потребує вирішення низка проблем – незадовільний рівень забезпеченості військ сучасними радіолокаційними комплексами та лазерними далекомірами, у тому числі приладами нічного-денного бачення, брак програмно-апаратних засобів для автоматизації процесів управління вогнем на базі планшетів і кишенькових комп’ютерів та відсутність достатнього забезпечення безпілотними комплексами розвідки. Артилерійські підрозділи потребують оснащення сучасними технічними засобами контрбатарейної боротьби дальньої дії – як вітчизняного виробництва, так і отриманих у рамках міжнародної технічної допомоги.

«Потребує опрацювання питання постачання для Збройних Сил високоточних боєприпасів. Це окреме завдання підприємствам та керівництву «Укроборонпрому», – зазначив Глава держави.

Президент зауважив, що вирішив ознайомитися з новітніми та модернізованими зразками озброєння та військової техніки ракетних військ і артилерії, які розроблені та випускаються українськими підприємствами оборонно-промислового комплексу. «Держава виділила значні кошти для забезпечення національного війська необхідним озброєнням та військовою технікою. Зроблю все можливе, щоб ці кошти були використані максимально ефективно», – підкреслив Петро Порошенко.

Вітчизняним ВПК розроблено сучасні протитанкові ракетні комплекси, міномети різних калібрів, високоточний артилерійський снаряд. На завершальній стадії перебувають роботи зі створення сучасних комплексів управління, модернізації систем залпового вогню, а в березні були успішно проведені перші випробування вітчизняного високоточного снаряду «Вільха» до системи залпового вогню «Смерч».

«Впевнений, що озброєні сучасною зброєю та своєю майстерністю українські воїни забезпечать утримання визначених рубежів, а з часом з бійцями дипломатичного фронту примусять окупантів забратися геть з нашої землі», – резюмував Президент.

Під час ознайомлення зі зразками озброєння та військової техніки Главі держави були представлені сучасні розробки українського «Укроборонпрому», зокрема командний пункт автоматизованого центру управління вогнем за стандартами НАТО, системи розвідки та управління вогнем на основі безпілотних літальних апаратів (БПЛА), засоби тактичної розвідки, прилади нічного бачення, системи виявлення снайперів, модернізована система залпового вогню БМ-21 М «Верба», новітні зразки озброєння ПАТ «Чезара», розвідувальний комплекс на основі БПЛА Fly Eye, засоби контролю за кордоном, інші БПЛА та бойові «безпілотники», медичні автомобілі, бронеавтомобілі та зразки стрілецької зброї українського виробництва.


Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода