back

Гасіння лісових пожеж відпрацьовували на ніжинському аеродромі

20-04-2016 16:42

Сьогодні, 20 квітня, на базі аеродрому «Ніжин» Спеціальним авіаційним загоном Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України були зорганізовані та відбулися навчально-методичні збори з реагування на надзвичайні ситуації з гасіння пожеж у природних екологічних системах.

Власне, збори є доволі масштабним і тривалим заходом, сьогодні ж публічним для ЗМІ було проведено лише практичне відпрацювання взаємодії наземних і повітряних сил і засобів під час ліквідації масштабних лісових пожеж із залученням літаків Ан-32П, гвинтокрилів Мі-8МТ та ЄС-145, групи застосування безпілотних апаратів.

У ході півгодинної активної фази навчань було здійснено скидання води літаками та вертольотами, десантування парашутистів, евакуація умовно постраждалого за допомогою спускового пристрою рятувальника, його передача бригаді карети «швидкої» допомоги, розгортання наземного десанту та комплекс заходів з інтенсивного гасіння лісової пожежі всіма залученими силами та засобами Держлісагенства та ДСНС.

Після активних дій, перед оглядом техніки, відбувся підхід до преси представників керівництва ДСНС, Держлісагенства та Чернігівської облдержадміністрації. Голова ОДА Валерій Куліч, коментуючи перебіг подій, зауважив, що такого роду навчання та злагодження є вкрай необхідними, особливо для Чернігівщини, значну частину території якої займають саме ліси і торфовища. Також він звернув увагу на те, що однією з найпоширеніших причин займань є підпали, тому профілактична робота серед населення також має велике значення для упередження руйнівних пожеж. Валерій Куліч подякував учасникам за злагоджену роботу і закликав громадян бути свідомими можливих наслідків своїх дій.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода