back

На варті соціальної справедливості

29-03-2016 17:33

Про минулорічні досягнення та пріоритетні завдання поточного року у сфері соціального захисту населення говорили сьогодні на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Ви стоїте на передовій захисту соціальної справедливості у складних умовах сьогодення. Тому на вас покладається велика робота і надія населення, — зауважила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова. Вона відзначила також суттєве зростання навантаження на працівників соціального захисту. Адже в умовах нестабільної економічної та політичної ситуації в країні категорії пільговиків поповнились вимушеними переселенцями та учасниками АТО. Всі вони потребують консультативної, юридичної чи матеріальної допомоги, соціальної та професійної адаптації, психологічної підтримки та простого людського співчуття. Тому звертаються до органів соціального захисту.

Держава та працівники відповідних структур зробили все можливе, щоб соціальні стандарти та гарантії не знизилися. Так, кількість безробітних у 2015 році, у порівнянні з 2014 роком, зменшилась на 10 відсотків. Заробітна плата підвищилась на 22 відсотка. Соціальну допомогу надано 72 тисячам осіб в області. Інваліди та ветерани війни одержали 916 санаторно-курортних путівок. Розпочато роботу з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції. Забезпечено житлом 23 родини загиблих воїнів.

Держава спростила порядок отримання субсидії, що безумовно поліпшило життя населення. Проте наданою допомогою почали зловживати: в ході перевірки минулого року було виявлено 1242 порушення при призначенні субсидій та 1905 – при призначенні допомог.

Ми підбили підсумки минулого року, проаналізували стан соціального захисту населення області, щоб рухатись далі та окреслити пріоритети вже сьогодні. Адже рік, що йде, є роком продовження реформ, започаткованих у 2015-му, а їх результатом повинне стати підвищення якості життя людей, – наголосив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода