back

Владці, роботодавці та профспілки подовжили угоду про співпрацю ще на два роки

22-03-2016 18:07

Щоб називатися демократичною державою, важливо вміти слухати та дослухатися один до одного. Саме тому зараз в області та країні загалом приділяють значну увагу соціальному діалогу між профспілками, організаціями роботодавців та органами державної влади. Для їх ефективної комунікації було створено і спеціальну територіальну тристоронню соціально-економічну раду, що в області працює за регіональною угодою.

Про її виконання та подальшу долю говорили сьогодні в облдержадміністрації на тематичній нараді.

У спільному засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради та обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення взяв участь і перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

Володимир Козир, голова Федерації роботодавців області, зазначив, що на виробництво Чернігівщини негативно вплинула відмова від російського ринку. Це подекуди і потягнуло донизу показники зайнятості населення та оплати праці.

Втім, за словами очільника обласної Федерації профспілок Ігоря Москаленка, є чимало підприємств, що мають змогу значно покращувати умови праці.

За його словами, убезпечити та підтримати працююче населення може укладання колективних договорів. Цю думку поділяє і Департамент соцзахисту населення ОДА.

— Усі ми маємо спільну справу — покращення добробуту населення. І в цей непростий час отримуємо гарні результати — за даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за результатами січня-грудня 2015 року Чернігівська область зайняла 11 місце, піднявшись на 10 позицій.

Працівники бюджетних установ вчасно отримують зарплату, а приміщення майже безперебійно пережили зиму.

Важливо і те, що до нас заходять інвестори. Це не лише нові робочі місця та покращення загального економічного показника, а й свідчення того, що область розвивається, — зауважив Леонід Сахневич.

У результаті обговорення було вирішено подовжити дію чинної угоди ще на 2 роки. Втім, після підписання загальнодержавного регулюючого документу, до неї ще вноситимуться правки.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода