back

Заступник голови Чернігівської обласної

державної адміністрації

(з питань економічного та агропромислового розвитку, природних ресурсів та охорони довкілля)

1. Відає питаннями реалізації на території області державної економічної політики, зокрема, впровадження державної та обласної стратегій розвитку, середньострокового плану з реалізації регіональної стратегії, розроблення і реалізації відповідних програм, заходів, проектів, передусім щорічної програми економічного та соціального розвитку.

2. Координує діяльність територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади з питань проведення економічних реформ у сфері державної регуляторної політики, демонополізації та розвитку підприємництва, приватизації та реструктуризації господарюючих суб’єктів, розвитку зовнішньоекономічних зв’язків.

3. Забезпечує розроблення та реалізацію стратегії функціонування агропромислового комплексу області, проведення реформування земельних та майнових відносин на засадах приватної власності, формування інфраструктури продовольчого ринку, забезпечення на ринкових засадах агропромислового виробництва необхідними матеріально-технічними ресурсами та сировиною.

4. Забезпечує реалізацію соціальної політики на селі, виконання затверджених у встановленому порядку програм раціонального використання земель, лісів, підвищення родючості ґрунтів, що перебувають у державній власності.

5. Контролює питання визначення для підприємств, установ і організацій лімітів використання природних ресурсів, лімітів викидів і скидів забруднюючих речовин у навколишнє природне середовище та лімітів розміщення відходів у випадках, передбачених законодавством.

6. Вживає заходів щодо відшкодування збитків, завданих порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища підприємствами, установами і організаціями.

7. Координує і контролює роботу з обліку, збирання, переробки, утилізації і захоронення промислових, побутових та інших відходів.

8. Забезпечує інформування населення про екологічно небезпечні аварії та ситуації, стан навколишнього природного середовища, а також про заходи, що вживаються для його поліпшення.

9. Сприяє впровадженню нових екологічно безпечних технологій, вирішенню науково-технічних проблем, що мають першочергове значення для підвищення ефективності та конкурентоспроможності продукції. Організовує контроль за санітарним станом навколишнього природного середовища, додержанням правил санітарної охорони. Контролює стан розвитку, організацію та використання в області природоохоронного фонду.

10. Безпосередньо спрямовує, координує і контролює діяльність:  

Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Чернігівської обласної державної адміністрації;

Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації.

11. У межах чинного законодавства відає питаннями роботи:

Головного управління статистики у Чернігівській області;

Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області;

Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області (з питань ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, фітосанітарної безпеки);

Регіонального відділення Управління забезпечення реалізації повноважень у Чернігівській області ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях;

Чернігівської регіональної торгово-промислової палати;

Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства;

Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області;

Державної екологічної інспекції у Чернігівській області;

Деснянського басейнового управління водних ресурсів;

Чернігівського обласного центру з гідрометеорології;

Сектору Державної регуляторної служби у Чернігівській області;

Державного підприємства Чернігівського обласного виробничо-технічного центру стандартизації, метрології та якості продукції «Чернігівоблагростандарт»;

Cпілки споживчих товариств «Споживча кооперація Чернігівської області»;

Комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради;

Чернігівської філії Українського інституту експертизи сортів рослин;

Державного підприємства «Чернігівський регіональний науково-виробничий центр стандартизації, сертифікації та метрології»;

об’єднань, підприємств, організацій, науково-дослідних установ системи агропромислового комплексу області;

комунальних підприємств, установ та організацій (в межах делегованих обласною радою повноважень).

Відповідає за взаємодію з Північним міжобласним територіальним відділення Антимонопольного комітету України.

12. У межах наданих повноважень візує проекти розпоряджень голови обласної державної адміністрації.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови обласної державної адміністрації

від 25 червня 2020 року №330

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода