back

Леонід Сахневич: Державні архіви — це історична пам'ять та гарант дотримання прав людини

18-02-2016 18:18

Сьогодні на розширеному засіданні колегії Державного архіву області не лише планували подальшу роботу та підбивали підсумки вже діючого, а ще й обговорювали особливості функціонування структури в умовах впровадження реформ.

Зокрема мова йшла про те, де розміщуватиметься державний архів після утворення об’єднаних громад.

Надважливо у час змін зберегти усю існуючу документацію. Адже у наших руках почасти долі людей, — наголосила директор Державного архіву області Раїса Воробей.

Також вона розповіла, що останнім часом зросла зацікавленість українців до власних родоводів. Зокрема, чи не найчастіше у читальних залах архіву запитували саме метричні карти.

Як районні так і обласні відділення активно працюють над формуванням бази даних про земляків, що брали участь у Революції Гідності та антитерористичній операції.

Роль державних архівів дуже значна. Це й історична пам'ять, особливо це значущого у час становлення національної свідомості та декомунізації. Це й гарант дотримання прав людини, коли мова йде про операції з нерухомістю, землею чи при нарахуванні пенсії, — зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

На колегії також обговорили можливі варіанти покращення матеріально-технічного забезпечення та площ архівів загалом.

Приємним нюансом зустрічі стала екскурсія архівосховищами та відзначення найсумлінніших працівників грамотами Спілки архівів України.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода