back

08-02-2016 15:42

2015


17.12.2015

Засідання Громадської ради не відбулося. Не було кворуму

Тому вже на початку зборів виникла довга і гаряча дискусія щодо легітимності заходу та прийнятих на ньому рішень. Лунали, навіть, пропозиції розпустити Громадську раду через її непрацездатність. Та перемогла, зрештою, думка, що ті, хто хоче працювати у Громадській раді, приходять на її засідання, і вони не повинні страждати через чиюсь пасивність та байдужість. Тож, оскільки кворуму для проведення засідання Громадської ради не було, відбулися збори, які й розглянули питання порядку денного.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик представила присутнім проект Програми соціального та економічного розвитку області на наступний рік. Після тривалого обговорення було вирішено рекомендувати Департаменту економіки доопрацювати зазначену Програму з урахуванням пропозицій громадськості та переглянути доцільність фінансування деяких обласних галузевих програм.

Про підсумки зустрічі за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині м. Чернігова» та заходи робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради поінформувала голова комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини Тамара Петрова. Усіх зацікавлених осіб вона запросила на чергове засідання робочої групи, де планується розглянути питання встановлення меж РЛП та подальшої співпраці з розробниками проекту.

— Вже третій рік обговорюється тема ускладненого доступу підприємців до електроенергії. І ніхто — ані громадськість, ані обласна влада не в змозі вплинути на монополіста, — обурювався представник Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Сіверщина» Сергій Самоненко. Він докладно зупинився на проблемах підключення до мережі, оплати та споживання електроенергії, а також озвучив пропозицію «Сіверщини», адресовану голові облдержадміністрації Валерію Кулічу, звернутися «до Президента України, як суб’єкта законодавчої ініціативи, для термінового внесення відповідних змін до законодавства».

Учасники зборів Громадської ради схвалили ще одне звернення — до Президента України стосовно запровадження мораторію на скасування спрощеної системи оподаткування. На думку представників малих та середніх підприємств Чернігівщини, відміна цієї системи не лише негативно позначиться на їх бізнесі, а й суттєво зменшить надходження до місцевих бюджетів.

На завершення учасники зборів погодились з пропозицією доручити відповідній комісії Громадської ради вивчити відвідуваність засідань ради її членами та ініціювати виключення тих, хто ігнорує роботу в раді.

Участь у зборах Громадської ради при облдержадміністрації взяли заступник голови облдержадміністрації Сергій Биконя, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, народний депутат України Олег Купрієнко.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Новий формат дискусії: зустріч голови ОДА з головами комітетів Громадської ради

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч провів 15 грудня зустріч з головами комітетів Громадської ради при ОДА. Зустріч відбулася з ініціативи Громадської ради, оскільки, за словами її голови Вадима Антошина, виникає чимало непорозумінь у взаєминах представників громадськості та службовців облдержадміністрації.

На думку членів Громадської ради, в управліннях та департаментах ОДА мали б більше прислухатися до їх думки, з більшою увагою розглядати пропозиції та звернення. Йшлося, зокрема про кадрові призначення, доступ до публічної інформації, створення в ОДА окремого структурного підрозділу, який би займався питаннями охорони культурної спадщини.

Голова облдержадміністрації, відповідаючи на поставлені запитання, зауважив, що більшість озвучених проблем полягає не у відсутності чи наявності певних структур, а у дотриманні чи порушенні вимог законодавства, сумлінності виконання службових обов’язків посадовцями будь-якого рівня.

Ми повинні знайти ту тонку межу, яка розділяє розвиток і збереження культурної спадщини. Прагнення зберегти історичне обличчя міста не має заважати його розвиткові та розбудові, — зазначив Валерій Куліч. І ще один дозвільний орган, як, до речі, і проплачені масові протести, може стати зайвою корупційною складовою для будівельного бізнесу. Тому створення ще одного департаменту в ОДА її голова вважає недоцільним.

Своїм пріоритетним завданням на посаді голови облдержадміністрації Валерій Куліч назвав створення в області умов, якнайбільш сприятливих для розвитку економіки. Якщо вона успішно розвиватиметься, стане можливим збільшення зарплати працівникам бюджетної сфери, вирішення низки екологічних питань, реалізація численних соціальних проектів.

Великі надії у розв’язанні проблем області голова ОДА покладає на створення об’єднаних економічно спроможних територіальних громад. Як показує досвід цього року, децентралізація дозволяє органам місцевого самоврядування розпоряджатися значно більшими бюджетними сумами і спрямовувати їх на нагальні проблеми громади. Наприклад, завдяки децентралізації, міський бюджет Чернігова зріс на 112 мільйонів гривень.

У ході зустрічі було обговорено ще цілу низку питань. Зважаючи на змістовність розмови, було вирішено проводити такі зустрічі систематично.

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

11.12.2015

Анонс. Засідання Громадської ради при ОДА

16 грудня (середа) відбудеться чергове засідання Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

Планується обговорити проект програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області на 2016 рік, заслухати інформацію комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини щодо підсумків засідання за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині м. Чернігова» та засідань робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради, розглянути звернення Чернігівського обласного об’єднання організації роботодавців «Сіверщина» щодо конфлікту з ПАТ «Чернігівобленерго». Обговорити питання щодо спроби знищення спрощеної системи оподаткування (законопроект № 3630) та прийняти відповідне звернення до Президента України.

 Початок заходу: 15:00 год., початок реєстрації: о 14:00 год.

 Місце проведення: зал №1 облдержадміністрації.

Контактний телефон:(0462) 67-59-67.

Запрошуються члени Громадської ради при облдержадміністрації, інші представники ІГС, ЗМІ.

 

26.11.2015

Наступне засідання Громадської ради заплановано на 16 грудня

25 листопада 2015 року на нараді голів комітетів Громадської ради при облдержадміністрації, було вирішено ініціювати проведення наступного засідання Громадської ради 16 грудня 2015 року.

Серед питань, які планується розглянути: проект програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області на 2016 рік; інформацію комітету Громадської ради з питань охорони та використання культурної спадщини щодо підсумків засідання за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині м. Чернігова» та подальшого функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради; звернення Чернігівського обласного об’єднання організації роботодавців «Сіверщина» щодо конфлікту з ПАТ «Чернігівобленерго».

Попередньо всі ці питання мають бути розглянуті на засіданнях комітетів Громадської ради.

Також планується розіслати членам Громадської ради інформації, напрацьовані комітетами Громадської ради: громадську оцінку стану реформування медичної галузі області (комітет з питань охорони здоров’я) та рекомендації щодо удосконалення мережі освітніх закладів та про особливості та проблеми реформування адміністративно-територіального устрою Чернігівської області (комітет з питань освіти і науки). А щодо доцільності їх включення до порядку денного засідання Громадської ради визначитися вже на самому засіданні.

Питань, які пропонувались винести на розгляд Громадської ради, було так багато, що вирішили деякі з них обговорити у форматі зустрічей голів комітетів та зацікавлених членів Громадської ради з головою облдержадміністрації та прокурором області. 

Департамент інформаційної
діяльності та комунікацій
з громадськістю обласної
державної адміністрації


29.10.2015

Громадськість ініціювала обговорення законності забудови по вул. Князя Чорного, 4-а у м. Чернігові


29 жовтня в облдержадміністрації відбулося засідання за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині Чернігова». Захід відбувся за ініціативи комітету з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при ОДА. До роботи у круглому столі долучився перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич.

До участі у засіданні були залучені також керівники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА, Управління містобудування та архітектури ОДА, УМВС України в області, прокуратури області, КЗ «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради, Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, КП «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради, ПП «Геліодор» та представники громадськості, зокрема Громадської ради при облдержадміністрації.

Голова комітету з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при ОДА Тамара Петрова поінформувала, що будівництво багатоповерхового будинку по вулиці Князя Чорного, 4, поблизу Єлецького монастиря (це так звана історична частина міста), відбувається без відповідних документів. Більш того, територія будівництва знаходиться в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Як наслідок, відповідно, між забудовниками та громадськістю вже кілька тижнів триває протистояння, про яке вже повідомляли ЗМІ. За даними громадських активістів, у даному випадку забудовник порушує пам’яткоохоронне законодавство та ігнорує припис Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА щодо негайного припинення будь-яких земляних робіт на будівельному майданчику.

У свою чергу, Юрій Соболь, генеральний директор НАІЗ «Чернігів стародавній», поінформував присутніх про процедуру дотримання режиму використання територій Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» та його зон охорони. Законодавство вимагає, що у разі розміщення нового будівництва в зоні охорони пам’ятки культурної спадщини, його проектуванню має передувати розроблення історико-містобудівного обґрунтування, яке у даному випадку відсутнє.

Людмила Замай, начальник Управління туризму та охорони культурної спадщини Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА, розповіла про заходи щодо дотримання пам’ятко-охоронного законодавства на об’єкті будівництва по вул. Князя Чорного, 4-а у м. Чернігові. Зокрема, вже складено та направлено відповідний припис КП «Чернігівбудінвест». Також направлено листи до прокуратури Чернігівської області, прокуратури м. Чернігова, Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернігівській області, Чернігівського МВ УМВС України в Чернігівській області щодо перевірки законності будівництва, можливості заборони будівельних робіт та вжиття заходів реагування. А ще складено протокол про адміністративне правопорушення на директора ПП «Геліодор» та направлено зазначений протокол та лист на Адміністративну комісію при виконавчому комітеті Новозаводської у м. Чернігові ради про застосування штрафних санкцій.

На сьогодні Департаментом культури і туризму, національностей та релігій ОДА не погоджено робочий проект на будівництво двох п’ятиповерхових житлових будинків з автономним джерелом теплопостачання (АДТ) у кожній квартирі, офісних приміщень з АДТ та підземного паркінгу по вул. Князя Чорного, 4-а у м. Чернігові (висновок від 20.10.2015 № 422-П) оскільки матеріали містять порушення містобудівного та пам’яткоохоронного законодавства.

Представники Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури висловили свою позицію щодо негайного припинення будь-яких робіт на земельній ділянці та притягнення до відповідальності винних у порушенні чинного пам’яткоохоронного законодавства. Більш того: питання цього будівництва навіть порушувалась їх організацією на засіданні науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України.

Заступник начальника УМВС України в області Олександр Потапенко поінформував, що вже розпочато кримінальне провадження, метою якого є надати об’єктивну оцінку фактам порушення законності при передачі земельної ділянки під забудову. Для цього вже призначена та триває земельно-технічна експертиза.

Свою позицію щодо будівництва озвучили представники прокуратури області: за словами Лілії Федорченко, начальника управління представництва захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області, для призупинення будівництва необхідне відповідне судове рішення. Але прокуратура законодавчо позбавлена права подавати позовні заяви щодо припинення правопорушень у таких випадках.

Питання зазначеного будівництва розглядалося на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування Чернігівської міськради (22 жовтня ц.р.). Згідно прийнятого рішення, призначений повторний розгляд питання виготовлення, погодження і надання історико-містобудівного обґрунтування по цьому об’єкту.

Член Громадської ради, директор Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка Олександр Коваленко запропонував ширше поглянути на проблему збереження пам’яток культурної спадщини в Чернігові. На його думку, саме час розробити комплексну програму регенерації історичного середовища міста Чернігова, яка б вміщала питання реставрації, музеєфікації місць пам’яті, відновлення історичних назв вулиць та їх перейменування. Така програма могла б мати солідарне фінансування: з державного, обласного, міського бюджетів та коштів меценатів.

Саме чернігівці, а не посадовці та бізнесмени мають вирішувати, що будувати в історичній частині міста — такою є позиція представників Громадської ради при ОДА та міських активістів. Саме тому доцільне запровадити проведення громадських слухань по таким питанням в обов’язковому порядку.

На засіданні круглого столу також прозвучала пропозиція використати дану земельну ділянку по вул. Князя Чорного, 4-а як паркову зону, а житлові будинки будувати подалі.

Разом з тим фірма-забудовник стверджує, що вона веде роботи законно, та не несе відповідальності за відсутність необхідних погоджувальних документів. Адже їх наявність мав забезпечити проектант.

Наприкінці засідання представник забудовника погодився тимчасово припинити будівельні роботи до отримання розробленого та затвердженого відповідно до чинного пам’яткоохоронного законодавства історико-містобудівного обґрунтування та пакету погоджувальних документів.

Перший заступник голови ОДА Леонід Сахневич зазначив, що облдержадміністрація не буде залишатися осторонь проблемного будівництва. І запропонував всім зацікавленим сторонам ще раз зібратися та знайти законне рішення щодо подальшої долі скандального будівництва.

Отже, питання забудови в історичній частині міста остаточно не було вирішено. Фактично, зроблено перший крок щодо налагодження діалогу, а також пошуку відповідних правових механізмів.

Археологічна довідка. Земельна ділянка, де ведеться забудова, розташована на території пам’ятки археології поселення передгороддя (X-XVIII ст. н. е., № 1-е) стародавнього м. Чернігова (взято на облік розпорядженням Чернігівської ОДА від 28.12.1998 № 856), в охоронній археологічній зоні № 2 м. Чернігова (затверджено рішенням 16 сесії 6 скликання Чернігівської міської ради від 28.12.2011), в охоронній зоні Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» (затверджена рішенням 39 сесії 5 скликання Чернігівської міської ради 23.06.2009), у безпосередній близькості від пам’ятки національного значення курган «Чорна могила» Х ст. та в охоронній зоні пам’ятки архітектури національного значення XII-XVII ст. «Комплекс споруд Єлецького монастиря» (затверджена рішенням виконкому Чернігівської обласної ради народних депутатів від 18.01.1982 № 30 та погоджена відділом пам’яток архітектури і монументів Держбуді УРСР 23.11.1983).

Департамент інформаційної
діяльності та комунікацій
з громадськістю обласної
державної адміністрації



Анонс. Громадське обговорення щодо незаконних забудов в історичній частині м. Чернігова

29 жовтня відбудеться засідання за «круглим столом» на тему «Незаконні забудови в історичній частині Чернігова».

В громадському обговоренні візьмуть участь представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій  облдержадміністрації, управлінь містобудування та архітектури облдержадміністрації та Чернігівської міської ради, Управління культури Чернігівської міської ради, Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Інституту історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Організатори заходу: комітет з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації та Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Місце проведення: зал № 2 Чернігівської облдержадміністрації (вул. Шевченка, 7, м. Чернігів).

Початок заходу: 15:00 год.

До участі у заході запрошуються представники засобів масової інформації та громадських об’єднань, які опікуються питаннями охорони пам’яток культурної спадщини.

Для отримання додаткової інформації звертатися до контактної особи: Петрова Тамара Іванівна, голова комітету з питань охорони і використання культурної спадщини Громадської ради при облдержадміністрації, тел. 066-89-23-692, електронна адреса: [email protected].

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

13.10.2015

Відбулось обговорення Концепції підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді

8 жовтня 2015 року у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади в он-лайн режимі відбулася експертна зустріч з питань обговорення норм та основних завдань Концепції підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді.

Нова Концепція підготовки з основ цивільної оборони і військо-патріотичного виховання молоді, розроблена фахівцями ряду міністерств, передбачає поглиблене вивчення учнівською та студентською молоддю не тільки теорії, але й набуття практичних навичок цивільної оборони, зокрема, щодо надання першої медичної допомоги та поведінки у позаштатних ситуаціях.

В обговоренні взяли участь Сергій Митрофанський — заступник Міністра молоді та спорту України, Андрій Гордієнко — голова громадської організації «Ресурсний центр патріотичного виховання» та представники громадськості, науковці, освітяни з Львівської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Полтавської та Чернігівської областей.

Чернігівщину представляли директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Ніна Лемеш та ряд громадських діячів, які беруть безпосередню участь у розробці обласної Концепції патріотичного виховання.

Зазначалося, що прийняття Концепції є дуже доречним та своєчасним. Крім того, було обговорено ряд проблем, щодо матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів по виконанню завдань та цілей Концепції.

Учасники обговорення також повідомили, що розпорядженням голови Чернігівської обласної державної адміністрації, в області створена робоча група на чолі з заступником голови обласної адміністрації Сергієм Биконею по розробці Концепції військово-патріотичного виховання населення та підвищення обороноздатності Чернігівської області. Наразі ведеться активне обговорення основних положень зазначеної Концепції.

Департамент інформаційної
діяльності та комунікацій
з громадськістю обласної
державної адміністрації


09.10.2015

Шановні члени Громадської ради!

16 жовтня 2015 року (п’ятниця) відбудеться інформаційний захід з обговорення змін до Конституції України в частині децентралізації влади за участю експертів, представників влади, народних депутатів України, громадськості та науковців.

Захід відбудеться в рамках Програми USAID «Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Відділу демократії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках співпраці із Верховною Ради України та Адміністрацією Президента України та на сприяння розробці і впровадженню реформ в Україні.

Регіональний представник: Офіс реформ у Чернігівській області.

Початок заходу: о 10:00 год.

Початок реєстрації: о 9:30 год.

Місце проведення: конференц-зал будинку засідань Чернігівської обласної ради, 3-й поверх (м. Чернігів, просп. Миру 43).

Прохання повідомити про наміри взяти участь у заході на ел. адресу [email protected], або телефоном 675-967, 066-510-0749 до 15 жовтня.


07.10.2015


01.10.2015

Відбувся семінар для членів Громадської ради при облдержадміністрації

30 вересня 2015 року члени Громадської ради при облдержадміністрації ознайомились з особливостями Закону України «Про місцеві вибори» та ходом децентралізаційних процесів Україні.

Семінар відбувся за ініціативи Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, Чернігівської обласної організації Спілки жінок України, Чернігівської міської Ліги (клубу) ділових і професійних жінок та за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Питання децентралізації викликало жваву дискусію. Представники Офісу реформ у Чернігівській області особливу увагу приділили питанню формування місцевих бюджетів за умов централізації, адже учасників семінару передусім цікавило перспективи збереження соціальної сфери на селі.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації


08.09.2015

Ініціативною групою Громадської ради при облдержадміністрації напрацьовано проект Концепції патріотичного виховання громадян України, реалізації інтересів держави та суспільства в системах обороноздатності та цивільного захисту населення.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.09.2015 № 452 створено робочу групу, яка має розробити Концепцію військово-патріотичного виховання населення та підвищення обороноздатності Чернігівської області.

Прохання надавати пропозиції та зауваження до проекту Концепції ел. поштою [email protected] з поміткою «Концепція військово-патріотичного виховання населення».


Проект Концепції патріотичного виховання громадян України,
реалізації інтересів держави та суспільства в системах
обороноздатності та цивільного захисту населення


02.09.2015

На засіданні робочої групи знайомились з претендентами на посаду директора РЛП «Ялівщина»

Продовжує роботу спеціально створена робоча група з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

На черговому її засіданні, що відбулось 1 вересня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича, було заслухано можливих кандидатів на посаду директора.

Ще у липні поточного року обласна рада звільнила попереднього керівника ландшафтного парку. Владу та громадськість турбувала подальша доля закладу. У серпні облдержадміністрація оголосила конкурс на заміщення вакантної посади директора ландшафтного парку. Протягом місяця до конкурсної комісії подали необхідні документи лише дві кандидатури. Це Володимир Свердлов (еколог за освітою) та Дмитро Горбатович ( має юридичну освіту).

На сьогоднішньому засіданні претенденти представили робочій групі власні перспективні плани розвитку закладу та пропозиції щодо його управління.

Свої рекомендації щодо кандидатури на вакантну посаду громадськість надасть до конкурсної комісії. Але майбутнього керівника має ще погодити Міністерство екології та природних ресурсів України, а вже потім затвердити сесія обласної ради.

Окрім цього, учасники засідання розглянули інформацію про наявність правовстановлюючих документів користувачів всіх земельних об’єктів на території парку та продовжили аналізувати порівняльну таблицю експлікації контурів КЗ «РЛП «Ялівщина».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

27.08.2015

Перші кроки громадськості по створенню об'єкту природно-заповідного фонду «Кордівка»

Керівники трьох комітетів Громадської ради при Чернігівській ОДА, представники комітету з питань реалізації громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини» Валентина Седячко, Наталія Проскуріна і Тамара Петрова пропонують створити у Чернігові об’єкт природно-заповідного фонду місцевого значення «Кордівка».

Відповідне клопотання надіслано до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА. На думку громадськості, територія Кордівки важлива у існуючій схемі регіональної екологічної мережі Чернігівщини. А збереження лісопарку «Кордівка» у категорії об’єкту природно-заповідного фонду місцевого значення важливе саме через екологічне значення об’єкту, його природний стан і вплив на гідрологічні режими річки Десна.

Варто зазначити, що відповідні документи представники комітету з питань реалізації громадської програми «Зелене намисто Чернігівщини» готували з врахуванням висновків науково-дослідної роботи резервування території для заповідання в межах Чернігівської області. Це дослідження виконане науковцями Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка.

Довідково: Лісопарк «Кордівка» є природною, заплавною лісовою територією та знаходиться вздовж правого берега річки Десна, на землях запасу Чернігівської міської ради, площею 270 га.


Комітет з питань реалізації громадської
програми «Зелене намисто Чернігівщини»


12.08.2015

Облдержадміністрація оголосила конкурс
на заміщення вакантної посади директора «РЛП «Ялівщина»

Спеціально створена робоча група з питань моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «РЛП «Ялівщина» продовжує свою роботу.

На черговому її засіданні 11 серпня уже вдруге намагались встановити межі ландшафтного парку. Зокрема, було заслухано уточнену інформацію управлінь міської ради: архітектури та містобудування і земельних ресурсів про правовстановлюючі документи користувачів, орендарів земельних ділянок. Також робоча група проаналізувала порівняльну таблицю експлікаційних контурів РЛП «Ялівщина».

— Я закликаю всіх зрозуміти одне, що Ялівщина це та територія, яку треба зберегти для наших нащадків, для майбутнього, — акцентував перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич. Він також зазначив, що громадськість разом з владою повинні знайти компромісне вирішення всіх проблем ландшафтного парку. Заклад наразі залишається без керівника, адже попереднього звільнили депутати обласної ради.

На офіційному веб-сайті облдержадміністрації вже розміщено оголошення про конкурс на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Документи приймаються облдержадміністрацією до 30 серпня поточного року. Але, окрім відбору в області, кандидати мають пройти процедуру погодження у Міністерстві екології та природних ресурсів України.

За результатами засідання для проведення подальшої інвентаризації спірних земельних ділянок вирішено запросити з управління земельних ресурсів Чернігівської міської ради інформацію щодо правоустановчих документів користувачів, які знаходяться на території «РЛП «Ялівщина», та з розробника ПП «Десна Експерт-М» опрацьовану та погоджену на робочій групі карту «РЛП «Ялівщина».



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

06.08.2015

Громадськість обговорила актуальні питання сьогодення

Чергове засідання Громадської ради при облдержадміністрації, що мало відбутися 5 серпня, так і не розпочалось через відсутність кворуму (на засідання зареєструвалось 79 членів). Шість представників громадських організацій повідомили про свою відсутність з поважних причин, а решта продовжує ігнорувати засідання.

Тому, щоб не гаяти дарма часу, сумлінна частина громадськості вирішила провести збори членів Громадської ради. Було запропоновано заслухати інформацію, що надійшла від комітетів Громадської ради при ОДА. Так, Олена Варнакова повідомила про необхідність надання допомоги переміщеному до Чернігова полку зв’язку. У приміщеннях полку, за її словами, відсутні меблі, а військовослужбовців годують лише кашами. Тож, всіх небайдужих до долі полку зв’язку, що дислокуватиметься тепер у місті, попросили не бути байдужими.

Голова АГС «Совість» Володимир Демиденко озвучив інформацію про факти відмови органами влади, установами у наданні інформації на запити громадського об’єднання у рамках проведення громадських експертиз. Він запропонував звернутися до голови обласної державної адміністрації провести розширену нараду і докладніше розглянути це питання.

Прокурор Чернігівської області Віктор Носенко, якого було запрошено на засідання, поінформував представників громадянського суспільства про стан додержання законності в області за 7 місяців поточного року. За цей період до суду направлено 18 обвинувальних актів щодо корупційних дій. Одну особу було засуджено. Ще 32 було притягнуто до адміністративної відповідальності. За його словами, робота триває і стан розслідувань знаходиться під пильним контролем працівників прокуратури.

Також Віктор Носенко відповів громадськості на низку запитань, що стосувались кримінальних впроваджень по Чернігівському міськвиконкому, «Чернігівводоканалу», Чернігівської ТЕЦ, зловживань з очищення річки Стрижень та стану розслідування Майданівських справ.

Учасники зібрання мали змогу також поставити запитання прокурору області щодо окремих випадків хабарництва та доведення таких справ до логічного завершення.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

05.08.2015

Громадськість та керівництво області переймаються подальшою долею Ялівщини

Неспівпадіння матеріалів проекту землеустрою відведення земельних ділянок для функціонування комунального закладу «РЛП Ялівщина» із даними, зазначеними у договорі, послугувало однією з основних причин створення спеціальної робочої групи. Її першочерговим завданням є моніторинг діяльності та підготовка пропозицій щодо подальшого функціонування комунального закладу «РЛП»Ялівщина».

Вчора, 4 серпня, на засіданні робочої групи було проаналізовано порівняльну таблицю експлікаційних контурів «Ялівщини», надано інформацію про наявність правовстановлювлюючих документів користувачів. Однак, є чимало огріхів, які гальмуюють подальшу діяльність РЛП. Зокрема, нечіткість меж ділянок на карті та протерміновані договори оренди.

На жаль, і фінансування комунального закладу буде значно зменшене.

— Створення ланшафтного парку — це цілком заслуга активної громадськості. Обласна адміністрація завжди підтримуватиме такі ініціативи та всебічно сприятиме. Однак, в обласному бюджеті недостатньо коштів для фінансування на рівні минулого року. Тож керівництво області та самого РЛП, робоча група та активна громадськість мають подумати над тим, яким чином «Ялівщина» може заробляти сама на себе. Такий варіант успішно практикується в інших областях, — зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Ще одним важливим завданням залишається призначення директора згаданого комунального закладу.

Учасники засідання вирішили доручити управлінням міської ради: архітектури та містобудування і земельних ресурсів та проектній організації, уточнити матеріали проекту землеустрою відведення земельних ділянок для функціонування комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

Нагадаємо, що відповідним розпорядженням голови облдержадміністрації створено робочу групу. До її складу входять фахівці, експерти, екологи, громадськість. Очолює робочу групу член Громадської ради при ОДА Тамара Петрова.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

03.08.2015

Шановні члени Громадської ради при ОДА!

29 липня відбулась нарада голів комітетів Громадської ради. Погоджено, що 5 серпня (середа) відбудеться засідання Громадської ради, початок роботи о 15:00 год., місце проведення: зал № 1 ОДА.

В рамках засідання планується зустріч з прокурором області Носенком Віктором Олексійовичем, яка пройде у режимі виступ та відповіді на запитання.

Проект

Порядок денний
засідання Громадської ради при ОДА

1. Обрання заступника голови Громадської ради при ОДА.

2. Затвердження орієнтовного плану роботи Громадської ради при ОДА на 2015 рік.

3. Затвердження зміни назви комітету з питань реалізації державної люстраційної політики на комітету з питань люстрації і кадрової політики.

4. Щодо фактів відмови органами влади, установами у наданні інформації на запити громадського об’єднання в рамках проведення громадських експертиз.

5. Про стан боротьби зі злочинністю в області. Зустріч з прокурором Чернігівської області В.О.Носенком.

6. Різне.


Вадим Антошин, голова Громадської ради


Проект орієнтовного плану роботи
Громадської ради при Чернігівській ОДА на 2015 рік


09.07.2015

Члени Громадської ради взяли участь у засіданні за «круглим столом»

7 липня представники Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації взяли участь у засіданні «за круглим столом», присвяченого Дню працівника природно-заповідної справи.

Організатор заходу — Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації. В засіданні також взяли участь голова Ніжинської районної ради, представники Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, Держекоінспекції в області, Управління агропромислового розвитку Чернігівської райдержадміністрації, національних і регіональних природних парків, науковці.

Учасники заходу обговорили перспективи розвитку екологічного туризму, природно-заповідної справи у Чернігівській області та підсумки діяльності Департаменту екології та природних ресурсів за І півріччя. Зокрема, були обговорені питання розширення мережі ПЗФ: створення РЛП «Ніжинський» і перспективи подальшого заповідання територій області, розвиток регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» (РЛП) і перспективи створення національного природного парку «Дніпровсько-Деснянське міжріччя» (НПП), сучасний стан збереження біорізноманіття, рекреаційну інфраструктуру НПП «Мезинський», перспективи розвитку туризму та цікаві куточки парків.

Під час підведення підсумків діяльності Департаменту наголошено на тому, що Департаментом була розроблена реалізується Програма охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки (далі — Програма). На виконання Програми у 2015 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено фінансування природоохоронних заходів на загальну суму 7366,19 тис. грн. Виконання заходів дасть можливість ліквідувати джерела забруднення навколишнього середовища та поліпшити стан об’єктів довкілля.

У виступах доповідачів наголошувалося на позитивній практиці співпраці громадськості та державних екологічних структур, завдяки якій відбувається доволі динамічний розвиток природно-заповідної справи у Чернігівській області.

Громадська Програма «Зелене намисто Чернігівщини», основною метою якої є об’єднання зусиль громадськості задля вирішення екологічних проблем, збереження природних ресурсів та біорізноманіття, сприяння створенню належних умов задля реалізації єдиної державної політики у сфері розвитку заповідної справи, співзвучна з метою діяльності фахівців з екології.

У 2015 році закінчуються Загальнодержавна Програма формування національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки та Програма формування національної мережі в Чернігівській області на 2003-2015 рр.

Громадськість пропонує заходи заповідної справи прописати окремим розділом у Програмі економічного і соціального розвитку Чернігівської області на 2016 рік.

Маємо надію, що наші надбання буде збережено, примножене і нові перлини засяють у зеленому намисті Чернігівщини.


Седячко Валентина,
голова комітету по реалізації громадської
Програми «Зелене намисто Чернігівщини»


28.05.2015

На засіданні Громадської ради при ОДА затвердили голів комітетів

Громадська рада при облдержадміністрації провела сьогодні, 27 травня, чергове засідання.

На початку засідання голова ради Вадим Антошин повідомив про вибуття двох членів ради. Один з них, член громадської організації «Ніжинська правозахисна група» Микола Науменко, помер. Члени Громадської ради вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

На порядок денний винесено шість питань. Серед яких: внесення змін до Положення про Громадську раду при облдержадміністрації, затвердження голів комітетів та вибори заступників голови і президії Громадської ради. Також зібрання мало затвердити орієнтовний план роботи.

Проте, зокрема через невизначеність поширення дії постанови КМУ від 8 квітня 2015 року № 234 «Про внесення змін до постанов КМУ від 05 листопада 2008 року № 976 та від 03 листопада 2010 року № 996», було вирішено перенести на наступне засідання питання внесення зміни до Положення дорадчого органу.

Втім, на засіданні затвердили голів 23 комітетів, шляхом голосування за списком.

Також громадське зібрання вирішило звернутися до Управління охорони здоров’я ОДА, голови обласної ради Миколи Звєрєва щодо ненадання Лікувально–профілактичним закладом «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської облради інформації на запит громадської організації про витрачання державних коштів; також підготовлені звернення щодо передачі громаді області бази відпочинку, що належить обласній прокуратурі та відкриття в Чернігові дитячо-юнацької спортивної школи з плавання.

За відсутності кворуму Громадська рада не змогла затвердити орієнтовний план роботи та обрати склад президії. Також не обрані заступники голови Громадської ради.

Наступне засідання має відбутися в кінці червня.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації


25.05.2015

Анонс. Засідання Громадської ради при ОДА

27 травня (середа) відбудеться чергове засідання Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 год.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Внесення змін до Положення про Громадську раду при облдержадміністрації (у зв’язку з вимогами постанови КМУ від 8 квітня 2015 року № 234 «Про внесення змін до постанов КМУ від 05 листопада 2008 року № 976 та від 03 листопада 2010 року № 996»).

2. Затвердження голів комітетів Громадської ради при ОДА.

3. Вибори заступників голови Громадської ради при ОДА.

4. Вибори президії Громадської ради при ОДА.

5. Затвердження орієнтовного плану роботи Громадської ради при ОДА на 2015 рік.

6. Різне.


У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11). Контактний телефон: (0462) 67-59-67.

Антошин В.Л., голова Громадської ради при ОДА


Орієнтовний план роботи Громадської ради при Чернігівській ОДА на 2015 рік


Проект Порядку денного засідання Громадської ради при ОДА


Проект змін до ПОЛОЖЕННЯ про Громадську раду
при Чернігівській обласній державній адміністрації



29.04.2015

АНОНС. Перші засідання комітетів Громадської ради

29 квітня (середа) відбудуться перші засідання комітетів Громадської ради:

• комітету з питань інформації та комунікацій, початок о 10:00 год.;

• комітету з питань антикорупційної політики; початок о 13:00 год.

Місце проведення: приміщення Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА (м. Чернігів, вул. Белінського, 11).

Контактна особа: Рибак Вероніка Сергіївна, представник громадської організації Чернігівське міське об’єднання інвалідів «Сузір’я»; ел. адреса: [email protected]



23.04.2015

Громадська рада розпочала роботу та створила комітети

— Громадська рада при облдержадміністрації є досить потужним за кількістю представників інститутів громадянського суспільства, але досі не структурованим органом. Тому на сьогодні є дуже важливим конструктивно відпрацювати модель ефективної співпраці між ОДА та Громадською радою. На часі створення комітетів Громадської ради та налагодження їх співпраці з облдержадміністрацією, — на цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч 22 квітня під час засідання Громадської ради.

Очільник області запевнив громадськість, що готовий працювати по всім напрямкам, спілкуючись і вибудовуючи спільну роботу.

— Дуже багато накопичилось питань, на які наша громада не має відповідей. Вирішити всі проблемні питання ми зможемо тільки працюючи разом, — підкреслив він.

Зібрання 22 квітня засвідчило, що громадськість може об’єднатися і розпочати конструктивно працювати: був і кворум (зареєструвалось 113 представників громадянського суспільства), і терпіння, і бажання чути один одного.

На початку засідання була озвучена пропозиція від імені ініціативних груп Громадської ради (засідань 25 березня та 1 квітня) — провести загальні збори членів Громадської ради та для цього обрати голову зборів та лічильну комісію. Однак більшість висловилась за проведення чергового засідання — продовження першого засідання Громадської ради при ОДА.

Обравши лічильну комісію, учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного. Насамперед, було затверджено форму бланку Громадської ради при облдержадміністрації.

Врахувавши зауваження юридичного відділу апарату ОДА, громадськість внесла зміни до деяких пунктів Положення про Громадську раду.

Обговоривши пропозиції щодо комітетів ради, учасники засідання вирішили затвердити цей перелік в цілому, але за однієї умови — автоматично ліквідувати ті комітети, до яких до наступного засідання надійдуть заявки менше ніж 5-и членів. Тому, затвердження комітетів та їх голів відбуватиметься на черговому засіданні дорадчого органу.

На цьому перше засідання Громадської ради при облдержадміністрації завершилось.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації


17.04.2015

Анонс. Засідання Громадської ради при ОДА

22 квітня (середа) відбудеться третій етап першого засідання Громадської ради при Чернігівській ОДА. Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 год.

Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Внесення змін до Положення про Громадську раду при ОДА.

2. Затвердження переліку комітетів Громадської ради при ОДА.

3. Затвердження бланку Громадської ради при ОДА.

4. Різне.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні, члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Голова Громадської ради при ОДА


01.04.2015

Чергове засідання Громадської ради при ОДА відбудеться 22 квітня

Таку пропозицію громадськості було підтримано на засіданні ініціативної групи, що відбулось 1 квітня в облдержадміністрації. У черговий раз представники інститутів громадянського суспільства намагались зібрати та провести засідання Громадської ради при ОДА. Але через відсутність кворуму (зареєструвалось лише 52 особи) воно так і не розпочалось. Натомість було вирішено провести засідання ініціативної групи з підготовки питань до порядку денного чергового засідання дорадчо-консультативного органу.

Громадськістю було підтримано пропозицію щодо проведення чергового зібрання Громадської ради при ОДА — 22 квітня поточного року. За цей час члени ради мають опрацювати Регламент та пропозиції до Положення дорадчо-консультаційного органу, а також остаточно визначитися з комітетами.

У засіданні ініціативної групи взяли участь представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та юридичного відділу апарату облдержадміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

30.03.2015

Протокол засідання ініціативної групи
Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації
від 25 березня 2015 року


Витяг з Реєстру громадських об'єднань щодо ГО


Витяг з Реєстру громадських об'єднань щодо керівника


26.03.2015

Громадськість пропонує провести
чергове засідання Громадської ради при облдержадміністрації 22 квітня

Чергова спроба об’єднати та зібрати Громадську раду при облдержадміністрації відбулась 25 березня. Ініціативна група представників громадянського суспільства скликала всіх на засідання. Але через відсутність кворуму (зареєструвалось для участі у засіданні 46 членів ради), зібрання провести так і не вдалося. Натомість відбулось засідання ініціативної групи, яка напрацювала пропозиції до наступного засідання ради.

Зокрема, громадськість обговорила та підготувала низку пропозицій до порядку денного чергового засідання Громадської ради: внесення змін до Положення про Громадську ради при ОДА, прийняття регламенту її роботи та формування комітетів консультативно-дорадчого органу.

Заслухавши інформацію представника робочої групи з підготовки регламенту Громадської ради, ініціативна група виступила з пропозицією надіслати для опрацювання проект цього документу всім членам ради.

Обговорили також і можливу дату проведення чергового зібрання Громадської ради. Через підготовку великої кількості документів, що планується розглянути і прийняти на засіданні та Великодні свята, ініціативна група запропонувала провести чергове засідання Громадської ради при облдержадміністрації 22 квітня.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

18.03.2015

Увага! Оголошення для членів Громадської ради при ОДА

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА повідомляє, що 18 та 19 березня 2015 року надати залу № 1 в приміщенні ОДА для проведення будь-яких заходів неможливо. Причина — технічна неможливість та підвищені заходи безпеки.

Пропонуємо визначити іншу дату заходу Громадської ради: 20 березня (п’ятниця) або будь-який інший день. Ще один варіант — провести захід 18 березня в іншому приміщенні (наприклад, у залі засідань Департаменту, вміщує до 120 осіб) за пропозицією членів Громадської ради.

Прохання з розумінням поставитися до обставин, що склалися у зв’язку з об’єктивними причинами.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


12.03.2015

Позачергове засідання Громадської ради при облдержадміністрації так і не розпочалося

Громадська рада при облдержадміністрації зібралася 11 березня на п’яте (позачергове) засідання. Майже дві години тривали дискусії стосовно подій в обласній раді, легітимності голови Громадської ради, вибору головуючого зборів та порядку денного.

Після чого, таки, була обрана лічильна комісія у складі шести чоловік, яка виявила присутніми у залі лише 82 членів ради. У той же час, перед початком засідання було зареєстровано 126 осіб. Отже, Громадська рада не змогла розглянути жодного питання.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

06.03.2015

Анонс. Засідання Громадської ради при ОДА

11 березня (середа) відбудеться засідання Громадської ради.

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 15:00 год.

Початок заходу: 16:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


05.03.2015


Позачергове засідання громадської ради при облдержадміністрації

4 березня за ініціативою членів Громадської ради при облдержадміністрації на підставі п. 5.21 Положення про Громадську раду при ОДА (прийнятого в цілому на засіданні Громадської ради 11 лютого 2015 року) відбулось позачергове засідання Громадської ради. Втім, зареєстровані сьогодні 122 представника інститутів громадянського суспільства так і не змогли дійти згоди щодо порядку денного зборів.

Після майже двохгодинних дебатів громадськість прийняла рішення в черговий раз зібратися наступного тижня, у середу, 11 березня.

У позачерговому засіданні Громадської ради при облдержадміністрації взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

02.03.2015


Анонс. Позачергове засідання Громадської ради при ОДА

4 березня (середа) за ініціативою членів Громадської ради при облдержадміністрації на підставі п. 5.21 Положення про Громадську раду при Чернігівській облдержадміністрації (прийнято в цілому на засіданні Громадської ради 11 лютого 2015 року) відбудеться позачергове засідання Громадської ради.

Довідково: у п. 5.21 Положення про Громадську раду йдеться: «позачергові засідання Громадської ради можуть скликатися з ініціативи голови Громадської ради, президії Громадської ради або не менше чверті дійсних членів Громадської ради».

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 15:00 год.

Початок заходу: 16:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Протокол засідання ініціативної групи
Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


25.02.2015


Засідання Громадської ради при ОДА переноситься

У зв’язку з тим, що станом на 25 лютого половина членів Громадської ради не визначились щодо комітетів, для забезпечення конструктивної роботи, засідання Громадської ради, яке мало відбутися 26 лютого (четвер) переноситься.

Дата засідання Громадської ради буде повідомлена пізніше.

Планується, що до засідання члени Громадської ради мають визначитися щодо входження до комітетів та обрати голів комітетів на їх перших засіданнях.


Голова Громадської ради при ОДА


23.02.2015


Анонс. Засідання Громадської ради при ОДА

26 лютого (четвер) відбудеться третій етап першого засідання Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

Проект порядку денного засідання Громадської ради

1. Затвердження переліку комітетів Громадської ради при ОДА.

2. Вибори першого заступника голови Громадської ради при ОДА.

3. Затвердження бланку Громадської ради при ОДА.

4. Призначення дати другого засідання Громадської ради при ОДА.

5. Різне.

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 15:00 год.

Початок заходу: 16:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


19.02.2015


Обрано голову Громадської ради при облдержадміністрації

Друга частина першого засідання Громадської ради при облдержадміністрації, що проходила 18 лютого, виявилась більш результативною.

На початку засідання до громадськості звернувся виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман. Він закликав представників інститутів громадянського суспільства до плідної і злагодженої роботи.

Обравши нову лічильну комісію, Громадська рада перейшла до важливого питання — вибори голови. За результатами рейтингового голосування головою Громадської ради при ОДА було обрано Вадима Антошина. Він отримав 69 голосів зі 137-и зареєстрованих на засіданні членів Громадської ради.

Звертаючись до членів Громадської ради, Вадим Антошин подякував за довіру та запросив усіх до тісної співпраці. Адже, за його словами, попереду дуже багато роботи і змін. Серед пріоритетних планів на найближчий час він назвав — спорудження пам’ятника Героям України у сквері ім. М. Попудренка, формування комітетів Громадської ради та боротьба з корупцією.

Після обрання голови громадськість опрацювала решту питань порядку денного. Зокрема, Громадська рада звернулась до керівництва ОДА з проханням доручити виконувати функції секретаря головному спеціалісту Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Валентині Сапон.

Окрім цього, члени Громадської ради при ОДА визначили дату наступного засідання. Воно відбудеться у наступний четвер, 26 лютого о 16:00 годині.

На завершення засідання обрано склад робочої групи з підготовки проекту регламенту та плану роботи Громадської ради при облдержадміністрації.

У засіданні Громадської ради при ОДА також взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

14.02.2015


Анонс. Другий етап засідання Громадської ради при ОДА

18 лютого (середа) відбудеться другий етап засідання Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

На першому засіданні Громадської ради 11 лютого було затверджено в цілому Положення про Громадську раду при облдержадміністрації.

Під час розгляду другого питання порядку денного (вибори голови Громадської ради) з’ясувалося, що лічильна комісія допустила під час підрахунку голосів технічну помилку. Тож учасники засідання вирішили продовжити засідання 18 лютого.

Проект порядку денного другого етапу засідання Громадської ради

1. Вибори голови Громадської ради при ОДА.

2. Щодо виконання функцій секретаря Громадської ради при ОДА.

3. Затвердження орієнтовного списку комітетів Громадської ради при ОДА та графіку їх перших засідань.

4. Призначення дати другого засідання Громадської ради при ОДА.

5. Обрання складу робочої групи з підготовки проекту регламенту роботи та плану роботи Громадської ради при ОДА.

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 год.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


12.02.2015


Перше засідання оновленої Громадської ради при облдержадміністрації

11 лютого на своє перше засідання зібралась новообрана Громадська рада при обласній державній адміністрації. У ньому взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Костянтин Лубенцов.

Як зазначалось, 23 січня поточного року було підписано розпорядження № 18 про затвердження складу Громадської ради при ОДА. До складу нинішньої каденції ради увійшли 173 інститути громадянського суспільства. Серед них: представників громадських організацій, професійних спілок, благодійних, релігійних організацій, засобів масової інформації.

Засідання розпочалося з хвилини мовчання за загиблими на сході країни воїнами-земляками.

На порядок денний винесені важливі для організації роботи Громадської ради питання. Зокрема, затвердження Положення, орієнтовного списку комітетів Громадської ради, вибори голови, секретаря, а також визначення дати другого засідання та обрання складу робочої групи з підготовки проекту регламенту і плану роботи Громадської ради при ОДА.

Обравши лічильну комісію, головуючого та секретаря засідання, громадськість перейшла до більш вагомого питання — затвердження Положення. Досить емоційно і бурхливо проходило обговорення цього документу в залі. Проте, крапки на «і» розставила заступник начальника юридичного відділу апарату облдержадміністрації Валентина Стасюк. Вона, зокрема, вказала на те, що деякі пункти Положення не відповідають чинному законодавству. Саме тому виникає потреба у терміновому внесенні окремих змін до Положення.

Враховуючи ці зауваження, Громадська рада більшістю голосів таки прийняла цей важливий документ з умовою надання його на доопрацювання новообраному голові.

А от опанувати емоції та обрати голову Громадської ради, зала так і не змогла. Висловивши недовіру лічильній комісії, громадськість вирішила розглянути це питання на наступному засіданні, що відбудеться 18 лютого.

Окрім того, на другому засіданні також буде визначено список комітетів та обрано склад робочої групи з підготовки проекту регламенту і плану роботи Громадської ради при облдержадміністрації.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

10.02.2015


Проект Положення про Громадську раду при Чернігівській обласній державній адміністрації


Орієнтовний перелік комітетів Громадської ради


Протокол засідання робочої групи з підготовки Громадської ради при ОДА
з підготовки проекту Положення про Громадську раду
та підготовку 1-го засідання Громадської ради


06.02.2015


Анонс. Перше засідання Громадської ради при ОДА

11 лютого (середа) відбудеться перше засідання Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації, на якому заплановано розглянути наступні питання:

1. Затвердження Положення про Громадську раду при ОДА.

2. Вибори голови Громадської ради при ОДА.

3. Щодо виконання функцій секретаря Громадської ради при ОДА.

4. Затвердження орієнтовного списку комітетів Громадської ради при ОДА та графіку їх перших засідань.

5. Призначення дати другого засідання Громадської ради при ОДА.

6. Обрання складу робочої групи з підготовки проекту регламенту роботи та плану роботи Громадської ради при ОДА.

Реєстрація учасників засідання буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 год.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.

У разі неможливості особисто бути присутнім на засіданні члени Громадської ради мають до початку засідання надати документ про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників засідання або Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


22.01.2015


При облдержадміністрації створено нову Громадську раду

173 інститути громадянського суспільства увійшли до нового складу Громадської ради при облдержадміністрації. Заявки приймалися ініціативною групою до 12 січня включно. Загалом документи подали 177 громадських організацій.

На зборах зареєструвалися 162-а представники інститутів громадянського суспільства. Одинадцять представників, як і вимагалося, письмово повідомили про неможливість взяти участь в Установчих зборах, чотири — письмово не повідомили про відсутність.

Після довгих обговорень учасники зборів проголосували за включення до складу нової Громадської ради 173-ох ІГС, за виключенням 4-ох відсутніх.

Збори розпочалися з хвилини мовчання за усіма полеглими на сході України.

З вітальним словом виступив в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман. Він подякував присутнім за активну громадянську позицію та небайдужість до проблем суспільства. Адже це дуже важливо і особливо потрібно у такий складний для нашої держави час.

— Перед усім, хочу запевнити, що я особисто, як виконувач обов’язків голови облдержадміністрації, та всі структурні підрозділи виконавчої влади в області відкриті і готові до відвертого діалогу з громадськістю. Ми завжди готові прислухатися до конструктивної критики і виважених пропозицій, готові спільно розв’язувати проблеми, які постають сьогодні в області, — наголосив Сергій Журман.

Для ведення Установчих зборів було обрано Миколу Богдана, голову Федерації профспілкових організацій області.

На засіданні визначено лічильну комісію, заслухано інформацію про роботу попереднього складу Громадської ради. Також створено робочу групу з підготовки проекту Положення про Громадську раду при Чернігівській ОДА та 1-го її засідання. Таким чином, після довготривалого обговорення та вирішення робочих питань, 1-ше засідання нового складу Громадської ради призначено на 11 лютого.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

20.01.2015


Інформація про діяльність Громадської ради
при облдержадміністрації у 2013—2014 роках


19.01.2015


Анонс. Установчі збори інститутів громадянського суспільства
для формування складу Громадської ради при ОДА

21 січня (середа) в обласній державній адміністрації відбудуться установчі збори інститутів громадянського суспільства для формування складу Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації.

Реєстрація учасників зборів буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 год.

Початок заходу: 15:00 год.

Місце проведення: зала №1 облдержадміністрації.


У разі неможливості особисто бути присутнім на зборах претенденти до складу Громадської ради мають до початку зборів надати документ (у письмовій формі) про наявність поважної причини. Документ надавати при реєстрації учасників зборів, або ініціативній робочій групі з підготовки установчих зборів (м. Чернігів, вул. Бєлінського, 11, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації).

Контактний телефон: (0462) 67-59-67.


Список представників інститутів громадянського суспільства,
які подали заяви до Громадської ради при ОДА


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


15.01.2015


21 січня має бути створена Громадська рада при облдержадміністрації

14 січня на другому засіданні ініціативної групи з підготовки установчих зборів інститутів громадянського суспільства (далі — ІГС) з формування нового складу Громадської ради при Чернігівській облдержадміністрації вирішено провести установчі збори 21 січня 2015 року в залі № 1 облдержадміністрації, початок о 15:00 годині.

Реєстрація учасників зборів буде проводитися за наявності паспорта та розпочнеться о 14:00 годині.

У разі неможливості бути особисто присутнім на зборах, члени ініціативної групи рекомендували претендентам до складу Громадської ради надати до початку зборів документ про наявність поважної причини.

Всього до Громадської ради при облдержадміністрації з 21 листопада 2014 року по 12 січня 2015 року було подано 177 заяв.

Низці претендентів (7 ІГС) були висловлені зауваження щодо оформлення пакету відповідних документів, які мають бути усунуті до 12 години 19 січня ц.р. (15 січня ІГС будуть повідомлені про виявлені недоліки телефоном). Члени ініціативної групи також вирішили включити до списку претендентів до складу Громадської ради інститути громадянського суспільства, які були створені у 2013—2014 роках. Щодо Союзу Спеціалізованих підприємств (президент - Володимир Демиденко), члени ініціативної групи доручили Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації з’ясувати, чи є ця організація інститутом громадянського суспільства та чи може відповідно претендувати на членство у Громадській раді.

Остаточний список учасників установчих зборів буде оприлюднений на сайті облдержадміністрації 19 січня 2015 року.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода